Filip Chudý Krimi

Obvinili Mira (38) a Milana (32): Z toho, čo spravili starenke (88) z Trenčína, vám príde zle!

Vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov, ktorí mali okradnúť 88-ročnú starenku z Trenčína. Polícia opisuje, ako sa to celé stalo.

Ilustračný obrázok k článku Obvinili Mira (38) a Milana (32): Z toho, čo spravili starenke (88) z Trenčína, vám príde zle!
6
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne informovala o tom, že 88-ročná starenka z Trenčína sa na vlastnej koži presvedčila, že dobrota sa nie vždy vypláca.

Podľa jej slov sa starenke ponúkli dvaja muži, 38-ročný Miroslav a 32-ročný Milan, že jej pomôžu s nákupom. „Žena súhlasila a v dobrej viere oboch pustila do bytu, keď ju požiadali o vodu. Z vďaky im ponúkla aj pohárik vína. Úmysly týchto dvoch však neboli nezištné,“ povedala.

„Milan mal starenku zabávať a Miroslav jej mal medzitým odcudziť celý dôchodok, čo mala v sekretári a rôzne šperky. Ulakomil sa aj na sklený pohárik fialovej farby, hodinky, LED baterku, rôzne prívesky zo žltého kovu. Krádežou dôchodku spôsobili starenke škodu 377 €. Škoda šperkov a hodiniek nebola zatiaľ vyčíslená,“ ozrejmila Antalová.

Ako ďalej uviedla, títo dvaja nie sú pre políciu neznámi. „Ide o recidivistov, ktorí sa aj v minulosti dopúšťali prevažne majetkovej trestnej činnosti a rôznych krádeží,“ konštatovala.

„Mužov sa nám podarilo vypátrať aj vďaka všímavosti susedky poškodenej starenky. Tá si všimla, že k nej idú dvaja muži a bolo jej to podozrivé. Kontaktovala nášho kolegu z kriminálnej polície, ktorý zistil, že podozrenie bolo úplne na mieste. Mužov policajti v krátkom čase vypátrali a v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode,“ doplnila Antalová s tým, že poškodená starenka najskôr ani netušila, že prišla o celý dôchodok.

„Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže 38-ročného Miroslava a 32-ročného Milana. Zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinených. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj policajné foto k prípadu.

FOTO: Miro (38) a Milan (32) obvinení z okradnutia starenky (88) z Trenčína
6
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM