Aktualizované han Krimi

AGRESÍVNY pacient napadol policajta nožnicami: Zachránila ho pohotová reakcia kolegu! FOTO

Trenčianski policajti zasahovali vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín, kde mali plné ruky práce s podguráženým mužom.

Ilustračný obrázok k článku AGRESÍVNY pacient napadol policajta nožnicami: Zachránila ho pohotová reakcia kolegu! FOTO
2
Galéria

Opitý 43-ročný pacient sa počas čakania na ošetrenie správal agresívne. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Čo sa stalo?

„Krátko po dvanástej hodine mal ošetrujúci personál problém s pacientom, ktorý sa počas čakania na ošetrenie správal agresívne. Požiadali preto o asistenciu polície. Po príchode hliadky PMJ bol muž opakovane vyzvaný, aby sa upokojil. On však tieto výzvy neuposlúchol a navyše sa snažil prekážať zdravotníkom v ošetrovaní iných pacientov,“ opisujú policajti na Facebooku.

Páchateľ však kládol aktívny odpor. „Zobral do ruky chirurgické nožnice, ktoré boli položené na stole a zahnal sa s nimi smerom do tváre policajta. V tomto útoku mu zabránil druhý člen hliadky PMJ, ktorý okamžite pohotovo zareagoval a zachytil ruku mu, v ktorej zvieral ostré nožnice. Následne policajti muža spacifikovali,“ dodali muži zákona.

Mužovi bola po zadržaní vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 2,48 promile alkoholu.

Hrozí mu 8 rokov

Ako informuje polícia, vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Trenčíne muža v zmysle zákona zadržal a rozhodol o jeho umiestnení v cele policajného zaistenia. Až po jeho vytriezvení s ním mohli byť vykonané ďalšie procesné úkony. Voči mužovi zrejme znesú obvinenie zo zločinu „Útok na verejného činiteľa“ a bol podaný podnet na vzatie obvineného do väzby.

„Muž bol už v minulosti súdne trestaný za majetkovú a drogovú trestnú činnosť. V prípade dokázania viny mu tentoraz hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ zakončila polícia.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Čo sa deje na Slovensku?

LEKÁRI NA PACIENTA MUSELI ZAVOLAŤ POLÍCIU. TEN NA POLICAJTA ZAÚTOČIL NOŽNICAMI ➡Krátko po dvanástej hodine vo Fakultnej...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Friday, March 17, 2023
Podnapitý muž vystrájal v nemocnici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM