Filip Chudý Kultúra

Akcie pre Považskobystričanov na celý týždeň: V ponuke top 10 podujatí

Druhá polovica októbra je v plnom prúde a spolu s ňou prichádzajú ďalšie možnosti zábavy. Čo sa bude konať v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Akcie pre Považskobystričanov na celý týždeň: V ponuke top 10 podujatí
Foto: Rastislav Búgel

Toto je náš svet

17. októbra o 18:30, kino Mier

V lesoch na severozápade USA žije Ben, ktorý oddane vychováva, tu v srdci divokej prírody, svojich šesť detí. Následkom nečakaných tragických udalostí je nútený spolu s nimi opustiť ich alternatívny svet a vydať sa do toho skutočného. Dochádza ku konfrontácii s realitou a otázkou, čo znamená byť rodičom. Americká dráma s Viggom Mortensenom.

Martin Casella: Írska kliatba

18. októbra o 19:00, kino Mier

Najtabuizovanejší aspekt mužskej identity analyzovaný s takou úprimnosťou a otvorenosťou, že vám to vyrazí dych. Na ten vám však pri záchvatoch smiechu nezostane čas. Ide o divadelné predstavenie v réžii Júliusa Bielika so známymi slovenskými hercami.

Hokej: Považská Bystrica – Skalica

19. októbra o 18:00, zimný štadión

Hokejistov HK 95 čaká atraktívny súper zo Skalice, keďže v tomto meste sa dlhé roky hrávala extraliga. Ide síce už o právne nový klub, ale stále je to zaujímavý protivník.

Lenka Filipová

20. októbra o 19:00, kino Mier

Koncert známej českej speváčky a gitaristky so sprievodnou kapelou privíta kino Mier. Vstupné je stanovené na 15 eur.

Hokejbal: Považská Bystrica – Svidník

22. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti opäť privítajú posledné mužstvo v tabuľke, no Svidník nemôžu podceniť, inak by mohli zaváhať, ako predtým s Diakovou, ktorá sa vďaka tomu odlepila z dna tabuľky.

Basketbal: Považská Bystrica – Žilina

22. októbra o 18:00, športová hala

Basketbalisti IMC Slovakia privítajú v sobotu v Považskom derby doteraz v sezóne neporazenú Žilinu. Pripíšu si Považskobystričania druhé sezónne víťazstvo?

Považská hitparáda

23. októbra o 15:00, kino Mier

Už 34. kolo pesničkovej súťaže pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sa uskutoční v kine Mier. Vstupné pre dospelých bude 5 eur, dôchodcovia a deti za polovicu.

Marek Loduha: Slovensko na fotkách

Kino Mier

Ide o výstavu výstava horskej fotografie, ktorá potrvá až do 23. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Mária Antónia Fükö – Ohliadnutie

MG art galéria

Výstava tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika až do 4. novembra. Konkrétne ide o tapisériu.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Čo najviac zaujalo Považskobystri­čanov? Top 5 správ týždňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM