Filip Chudý Rôzne

Aktivita sa im vyplatila: Púchov získal prestížne ocenenie

V treťom ročníku celoslovenskej súťaže Enviromesto súperilo celkovo 16 miest. Cenu v jednej z kategórii získal aj Púchov.

Ilustračný obrázok k článku Aktivita sa im vyplatila: Púchov získal prestížne ocenenie
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Laureátom ocenenia Enviromesto 2021 sa stal Trenčín. „Cenu získal za systematické, inovatívne a kreatívne environmentálne riešenia, ktoré aplikuje na všetkých úrovniach," objasnili na vyhlásení výsledkov zástupcovia Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) – organizátora tretieho ročníka národnej súťaže.

Ocenenie aj do Púchova

Trenčín získal cenu aj v jednej zo štyroch kategórií, v ktorých bolo možné získať jednotlivé ocenenie, a to v oblasti prechod na zelené hospodárstvo. Mesto Nitra dostalo ocenenie za oblasť ochrany ovzdušia a mesto Skalica ocenili v kategórii adaptácia a zmierňovanie vplyvov zmeny klímy.

V kategórii ochrana prírody a krajiny, zelená infraštruktúra získalo cenu mesto Púchov.

A to vďaka rôznorodým aktivitám za účasti verejnosti a predovšetkým mládeže. Mesto Púchov aktivizuje obyvateľov k vyčisteniu svojho okolia a pravidelne prepája činnosti s environmentálnou výchovou. Vysádza stromy, podporuje biodiverzitu a opeľovače.

Správy z Považia

Spokojný minister

„Netreba zabúdať, že nielen víťazstvo, ale aj samotná účasť v súťaži je spôsobom, ako sa snaha vedenia mesta dostane do širšieho povedomia verejnosti a bude sa vynímať ako pozitívny príklad hodný nasledovania," uviedol generálny riaditeľ SAŽP Michal Maco.

V treťom ročníku mohla odborná porota hodnotiť aktivity 16 prihlásených miest. „Ide o rekordný počet, i preto hodnotím tento ročník za veľmi úspešný," zdôraznil minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO), ktorý nad súťažou prevzal záštitu.

Cieľom súťaže je upozorniť na pozitívne príklady z praxe a zvýrazniť mestá, ktoré dbajú na svoje životné prostredie, a tým prinášajú lepší a zdravší život svojim obyvateľom. Súťaž má podnecovať komunitné vnímanie spolupráce politikov, podnikateľov, škôl, neziskových organizácií a verejnosti v mestách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo na odovzdávaní cien.

OBRAZOM: Odovzdávanie cien Enviromesto 2021
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM