Rôzne

Amfiteáter v Púchove čaká veľká rekonštrukcia: Čo všetko tam pribudne?

Poslanci schválili zmenu rozpočtu a púchovská radnica tak zrekonštruuje za 132 000 eur amfiteáter Ilonka.

Ilustračný obrázok k článku Amfiteáter v Púchove čaká veľká rekonštrukcia: Čo všetko tam pribudne?
Zdroj: Mesto Púchov

Púchovská radnica zrekonštruuje za 132 000 eur amfiteáter Ilonka. Rekonštrukcia by mala byť ukončená na jar budúceho roka, mesto ju bude financovať z vlastného rozpočtu. Zmenu rozpočtu schválilo na návrh primátorky mesta Kataríny Henekovej v stredu (23. 6.) poslanci mestského zastupiteľstva.

„Teší ma, že sa poslanci stotožnili s návrhom rekonštrukcie amfiteátru Ilonka, ktorý bude ďalším spoločným nosným projektom, okamžite môžeme začať verejným obstarávaním na dodávateľa stavebných prác. Verím, že na jar roku 2022 bude amfiteáter zrekonštruovaný a folklórne slávnosti Folklórny Púchov sa uskutočnia vo vynovenom amfiteátri. V spojitosti s projektom Lesoparku budeme môcť vytvoriť krásny celok, ktorí občania využijú na relax, oddych i kultúrne vyžitie,” uviedla Heneková.

Cieľom mesta je vytvoriť kvalitný priestor pre javisko, sklady a šatne. Objekt so sedlovou strechou bude mať otvorené javisko nasmerované do prírodného hľadiska. Pod javiskom bude odpočinkové a piknikové miesto pre návštevníkov, v areáli pribudnú nové ohnisko, lavičky, zastrešený stôl s lavicami, stojany na bicykle a hracie prvky pre deti.

Amfiteáter Ilonka, ktorý Púchovčania nazývajú Kocka (podľa bývalej chaty), postavili v roku 1949. Slúžil a dodnes i slúži ako priestor, kde sa každoročne koná folklórny festival.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM