Filip Chudý Rôzne

Bunker v centre Považskej sa má zmeniť: Čo plánuje súkromný investor? FOTO

Považskobystrické mestské zastupiteľstvo schválilo predaj bunkra v centre mesta. Čo sa tam má vybudovať?

Ilustračný obrázok k článku Bunker v centre Považskej sa má zmeniť: Čo plánuje súkromný investor? FOTO
14
Galéria

V pondelok sa po vyše dvojmesačnej pauze konalo Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici. Jedným z najdlhších bodov bol ten, v ktorom Považskobystričan Ján Tatiersky požiadal mesto o odkúpenie pozemku a nefunkčného bunkra civilnej ochrany o výmere 453 m2 na kraji Námestia Andreja Hlinku. „Objekt má žiadateľ v úmysle využiť na galériu historických fotografií mesta, na organizovanie odborných prednášok za účelom zvýšenia kultúrneho povedomia a informovanosti občanov a návštevníkov mesta o historickom a kultúrnom vývoji mesta, pozemok má záujem využiť na vybudovanie zmrzlinárne nad galériou,“ píše sa v odôvodnení, ktoré bolo predložené poslancom.

„Ja tam nemám zámer spraviť nič iné, len galériu, kde sa budú vystavovať fotky s historickou tematikou o našom meste, pričom témy sa budú postupne meniť. Chcem, aby tam ľudia radi chodili a dobre to zapasovalo do centra mesta. Pričom by som to chcel začať realizovať čo najrýchlejšie,“ povedal priamo v rokovacej sále Tatiersky.

Považskobystrickí poslanci sa pri tomto bode zdržali približne 21 minút, keď o ňom horlivo diskutovali. Nikto proti nemu síce nič nemal, len niektorí navrhovali, aby sa vyhlásila súťaž, ktorá by mohla ponúknuť aj iné návrhy. Nakoniec ale hlasovaním návrh schválili. Následne Ján Tatiersky opustil rokovaciu miestnosť so slovami pre poslancov, že podporili dobrú vec, ale médiám sa odmietol po rokovaní vyjadriť, vraj tak urobí neskôr.

Podľa primátora mesta Karola Janasa je tento priestor schátraný, pričom tam chceli rozšíriť nájazd do centrálnej mestskej zóny (CMZ) a opraviť tamojšiu cestu. „Teraz ale prišiel súkromný investor, že tam chce vybudovať cukráreň a využiť podzemné priestory. Poslanci tento návrh podporili, pričom mu držím palce, pretože ak sa spraví tak, ako sa to prezentovalo, nástup do CMZ to osvieži,“ vyjadril sa primátor.

Ten ale tiež pripomenul, že v momente odpredaja strácajú páky na pozemok a zostáva im tak už len územný plán, pričom budú trvať na tom, aby ho budúci investor dodržal a určite ho meniť nebudú. „Tiež budeme dbať aj v stavebnom konaní, aby sa dodržalo to, čo sa sľúbilo,“ odpovedal Janas na otázku, čo urobia preto, aby nevzniklo v centre mesta niečo, čo by tam nepasovalo.

Považskobystrický bunker sa má zmeniť: Takto vyzerá aktuálne
14
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Chystá sa zmena dopravnej situácie v Považskej: Pozrite si nový návrh riešenia sa zmena dopravnej situácie v Považskej: Pozrite si nový návrh riešenia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM