Filip Chudý Rôzne Video

Čarovná mikulášska atmosféra v Považskej v OBRAZOCH: Nový betlehem aj výzdoba

Centrum Považskej Bystrice už dýcha vianočnou atmosférou, k čomu prispelo aj rozsvietenie výzdoby a nový betlehem. Tešili sa nielen deti.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 5. decembra po 16.15 h sa v našom meste konala deviatykrát akcia Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta, v rámci ktorej sa slávnostne rozsvecuje mestský vianočný stromček spolu s ostatnou vianočnou výzdobou.

V kultúrnom programe vystúpili deti zo základnej školy SNP a materskej školy Mierová. Ďalej sa na pódiu predstavili aj folklórny súbor Manínec z Podmanína a folklórny súbor Bystričan. Toto podujatie sa každoročne uskutočňuje najmä vďaka finančnej podpore sponzorov, informovalo mesto.

Obľúbenou súčasťou tejto akcie sa stal aj príchod Mikuláša s pomocníkmi, ktorý rozdáva darčeky. Deti sa tiež mohli s považskobys­trickým Mikulášom a čertom Pecom odfotiť.

Ako sme už informovali novinkou tohtoročných Vianoc v našom meste je vyrezávaný betlehem, ktorý tiež pripravili práve k tejto akcii. Nájdete ho na hudobnom pódiu v centrálnej mestskej zóne. Jeho súčasťou je šesť postáv vo výške približne 150 centimetrov, Ježiško, ale aj rôzne zvieratká. Samotné postavy vznikli v dielni rezbára Miloša Húževku.

Čo povedal považskobystrický Mikuláš, to si pozrite na videu. Na foto vianočná výzdoba v centre mesta.

Video z rozsvietenia vianočného stromčeka v centre nášho mesta nájdete na našej facebookovej stránke.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Mikuláš v Považskej: V centre aj nový betlehem a rozsvietená výzdoba
33
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM