Filip Chudý Rôzne Basketbal

Centrum Považskej zažije novinku: Na dvoch kurtoch prebehne nevšedná akcia

Považskobystrická centrálna mestská zóna zažije podujatie, na ktorom sa bude nielen súťažiť, ale zabaviť sa dá aj pri bohatom sprievodnom programe.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Považskej zažije novinku: Na dvoch kurtoch prebehne nevšedná akcia
Zdroj: TASR

Považská Bystrica v sobotu 24. júna zažije podujatie, aké sa v takomto formáte v našom meste ešte nekonalo. Priestor pri fontáne v centrálnej mestskej zóne bude od rána do večera patriť podujatiu PXcity Streetball. To okrem basketbalu vo formáte 3×3, ktorý bude od OH 2020 v Tokiu už aj olympijským športom, ponúkne tiež bohatý sprievodný program s hudobnými hosťami.

„Hlavným dôvodom vzniku tohto podujatia je podpora a propagácia streetballu a teda aj basketbalu v Považskej Bystrici. Hlavnou myšlienkou je zas spájanie ľudí v meste a vytváranie nových možností pre rozvoj nášho regiónu. Preto okrem basketbalu bude pripravená aj street art zóna s hudobnou podporou,“ povedal organizátor podujatia Jozef Kapec.

Pri fontáne budú inštalované dva kurty privezené z Liptovského Mikuláša, na ktorých sa budú hrať dve kategórie. Prvou sú chalani do 18 rokov, v druhej môžu nastúpiť zmiešané tímy nad 19 rokov. Ako nám prezradil organizátor podujatia, prihlásených bolo zatiaľ 13 tímov (v jednom max. 4 hráči) hlavne z Považskej Bystrice a blízkeho okolia. Prihlásených môže byť maximálne 18 tímov, po 9 v oboch kategóriách.

Celý systém turnaja sa bude odvíjať od počtu prihlásených tímov, no malo by sa začať skupinovými bojmi, po ktorých bude nasledovať vyraďovacia fáza. „Chceme, aby si každý zahral, navyše budú aj sprievodné súťaže. A to v hádzaní trestných hodov, streľbe spoza trojkového územia a v smečovaní,“ uviedol Kapec s tým, že hrať sa začne približne o 10:30 a finálové zápasy sú predbežne naplánované cca medzi 16:00 a 18:00.

Turnaju by mal robiť hudobný sprievod DJ Andrej Čapek, pričom po turnaji bude nasledovať do nočných hodín hudobná párty, na ktorej by mal koncertne vystúpiť talentovaný umelec z nášho mesta Michal Meliš, ktorý má umelecké meno PanDee. Následne bude pripravená ešte aj afterparty.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Medailový úspech pre Považskobystri­čanov: Prečo boli po ňom sklamaní? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM