Filip Chudý Rôzne

Cesta v Považskej Bystrici bude úplne uzavretá: Hrozí jej zrútenie?

V našom meste prebehne úplná uzávierka cesty. O ktorú komunikáciu ide a aký je na jej uzavretie dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Cesta v Považskej Bystrici bude úplne uzavretá: Hrozí jej zrútenie?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Považská Bystrica zverejnilo na svojom facebookom profile oznam, že Združenie Nimnica, ktoré je realizátorom I. etapy modernizácie železničnej trate Púchov – Žilina pre rýchlosť do 160 km/h, zastúpené spoločnosťou Doprastav, bude v súvislosti s výstavbou modernizácie danej trate v dňoch 24. a 25. mája v nočných hodinách pracovať na sanácii svahu, nakoľko medzi Horným a Dolným Milochovom za železničným podjazdom hrozí zrútenie vozovky.

Že sa bude v považskobys­trickej mestskej časti Milochov počas dvoch tohtotýždňových nocí (zo stredy na štvrtok a zo štvrtka na piatok) pracovať, to mám potvrdil aj Ján Brodenec, hovorca spoločnosti Doprastav. Práce budú prebiehať v nočných hodinách od 22:00 do 5:00, aby mohla byť komunikácia cez deň prejazdná. Počas prebiehajúcich prác bude vozovka úplne uzavretá, zaistený bude len prejazd záchranných zložiek.

„Momentálne nehrozí zosunutie cesty, sanačné práce sa budú vykonávať s cieľom predísť vzniku prípadných iných škôd. Pravdepodobnou príčinou môže byť podmočenie podložia telesa komunikácie,“ povedal k vážnosti hrozby zrútenia vozovky Brodenec.

Ako ďalej hovorca Doprastavu uviedol, v prípade, ak sa pri sanačných prácach nevyskytnú neočakávané udalosti, zhotoviteľ prác nepredpokladá ďalšie úplné uzavretie cesty III/1983 medzi Horným a Dolným Milochovom a urobí všetko preto, aby sa práce vykonali počas dvoch nočných uzávierok. Spoločnosť taktiež žiada motoristov, aby v danom úseku dbali na opatrnosť a dodržiavali dopravné značenia. Za prípadný hluk v nočných hodinách ako aj spôsobené dopravné obmedzenia sa spoločnosť vopred ospravedlňuje.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Stovky motorkárov v Považskej: Spanilá jazda ulicami mesta! VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM