Rôzne

Cestu opravujú, najhorší úsek nie: Zostanú po drahej rekonštrukcii koľaje? FOTO

Dopravná tepna v Považskej Bystrici prechádza rekonštrukciou. Preskočili však najhorší úsek medzi Orlovským mostom a centrom. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Cestu opravujú, najhorší úsek nie: Zostanú po drahej rekonštrukcii koľaje? FOTO
8
Galéria

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) spustil v auguste 2019 „Rekonštrukciu cesty č. II/517 Považská Bystrica (most Orlové) – Domaniža, I. etapa“. Ide o úsek od Orlovského mosta až po križovatku pri Tescu, ktorý je dlhý 3,59 km. Investícia približne vo výške 3,8 milióna eur je hradená prevažne z eurofondov (spolufinancovanie TSK je vo výške 5 %). Aktuálne sa pracuje na úseku v centre mesta.

Opravia koľaje?

Aj vzhľadom na početnosť otázok, ktoré od čitateľov dostávame, však Považskobystričanov najviac zaujíma, kedy sa bude opravovať najhorší úsek tejto cesty, ktorý je na Štefánikovej ulici medzi veľkou okružnou a hlavnou križovatkou. Hlavne v pruhoch hlavnej križovatky sú už dlhý čas vyjazdené „koľaje“.

Momentálne je totiž vlastne preskočený, keďže minulý rok sa pracovalo na Štefánikovej ulici medzi Orlovským mostom a veľkou okružnou križovatkou a tiež na zastávke na tejto ulici. Teraz sa pracuje na zvyšku cesty na Ulici Slovenských partizánov pozdĺž centra mesta.

„Rekonštrukcia cesty v miestach ,pozdĺžnych koľajíʻ sa bude realizovať až po odsúhlasení prác nad rámec, ktoré Trenčianska župa predložila v návrhu dodatku č. 2. Momentálne prebieha kontrola dodatku na Riadiacom orgáne pre IROP,“ povedal Matej Plánek, referent oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Ďalšie časti

Tiež nás zaujímalo, na kedy sú naplánované ďalšie časti opráv v rámci tejto I. etapy. „Ďalšie stavebné práce v rámci I. etapy (po Tesco) sa budú realizovať postupne. Pôjde o vyčistenie priekop, rekonštrukcie priepustov a realizácie zvislého a vodorovného dopravného značenia,“ ozrejmil Plánek.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to na ňom vyzerá.

Obrazom: Najhorší úsek na rekonštruovanej ceste v Považskej preskočili
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM