Filip Chudý Rôzne

Chcete sa zbaviť vianočného stromčeka? Plán ich odvozov v Považskej Bystrici

Zber vianočných stromčekov v Považskej Bystrici sa začína. Pozrite si, kedy sa budú vyvážať v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa zbaviť vianočného stromčeka? Plán ich odvozov v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

Vianočné sviatky sú za nami. Po nich sa práve v týchto dňoch väčšina Považskobystričanov zbavuje vianočných stromčekov. Ak ste mali živý stromček, pričom neviete, ako sa ho teraz bezpečne zbaviť, je tu pre vás táto možnosť. „Zber stromčekov, ktoré už splnili svoje vianočné poslanie bude zabezpečovať spoločnosť Megawaste Slovakia. Zber sa bude vykonávať 7. januára 2020 a potom každý pondelok v termíne od 13. januára až do 24. februára 2020,“ informovalo mesto na svojej stránke.

„Chceme požiadať obyvateľov nášho mesta, aby stromčeky, ktoré musia byť kompletne zbavené ozdôb, vykladali na viditeľné miesto k nádobám na komunálny odpad, a to najskôr v nedeľu ráno, aby nedochádzalo k nadmernému znečisťovaniu týchto priestorov,“ oznámila považskobystrická radnica.

Tieto vyvezené stromčeky sa budú podľa nej sústreďovať v areáli spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, kde budú následne zoštiepkované. „Takto získaný materiál sa ekologicky využije ako palivo alebo hnojivo,“ doplnili.

V prípade, že tento termín nestihnete, použitý vianočný stromček môžete odviezť na zberný dvor v lokalite Zámostie alebo môžete využiť aj zberné miesta na Dedovci, v Milochove a v Považskej Teplej. V prípade potreby bližších informácií môžete kontaktovať pracovníkov mestského úradu na tel. čísle 43 05 324 alebo pracovníkov spoločnosti Megawaste Slovakia na tel. čísle 43 21 007.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Aj tento pôjde preč…

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM