Rôzne

Chystá sa nová cyklotrasa: Spojí nás s Nosickou priehradou

Cyklisti z Považskej Bystrice a okolia by sa mali potešiť z novej cyklotrasy. Zisťovali sme, v akej je to fáze.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa nová cyklotrasa: Spojí nás s Nosickou priehradou
Zdroj: TASR

Ako sme už informovali, trasovanie úseku Vážskej cyklomagistrály „Považská Bystrica – hranica ŽSK“ je definitívne uzavreté, pričom aktuálne sa rekonštruuje most ponad kanál Vážskej kaskády v územní považskobystrickej mestskej časti Podvažie, na ktorom je navrhovaný chodník šírky 2,5 m, ktorý je prípravou na budúce vedenie cyklochodníka pozdĺž cesty II/507. Začiatok stavebných prác na samotnom úseku cyklotrasy však nie je zatiaľ známy.

Administratívne práce

Ako však uviedla Lenka Kukučková, ktorá je poverená riadením oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), prebiehajú aj práce na úseku, ktorý by mal Považskú Bystricu prepojiť s už existujúcou cyklotrasou Púchov – Nosická priehrada.

„Úsek cyklotrasy medzi Nosickou priehradou a Považskou Bystricou je jeden z ôsmich úsekov Vážskej cyklomagistrály, ktorý má právoplatné územné rozhodnutie a aktuálne prebiehajú práce súvisiace s vypracovaním projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie a majetkovoprávne usporiadanie,“ povedala.

Najväčší projekt

Vážska cyklomagistrála je podľa jej slov najväčším projektom Trenčianskej župy v rámci cyklistickej infraštruktúry. „Vedie naprieč Trenčianskym krajom s cieľom prepojiť Trnavský a Žilinský kraj, zároveň prinesie aj možnosť spojenia významných zamestnávateľov v kraji s ťažiskami osídlenia. Vážska cyklomagistrála tiež ponúkne plnohodnotnú alternatívu k motorovej doprave,“ ozrejmila Kukučková.

Tento projekt je rozdelený na osem úsekov v celkovej dĺžke 100,7 km. „Aktuálne je zrealizovaný úsek Horná Streda – Nové Mesto nad Váhom (13,4 km) a úsek Púchov – Nosická priehrada (4,1 km). V úseku Trenčín – Dubnica nad Váhom, Nemšová – Dubnica nad Váhom – Ladce, Ladce – Púchov, Nosická priehrada – Považská Bystrica a Považská Bystrica – hranica ŽSK prebiehajú práce súvisiace s vypracovaním dokumentácií pre stavebné povolenia,“ doplnila s tým, že výstavba najdlhšieho úseku Vážskej cyklomagistrály (viac ako 21 km) medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom začala pred mesiacom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na otvorení úseku Púchov – Nosická priehrada v októbri 2018.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM