Filip Chudý Krimi

Dievča zalarmovalo políciu na stanici v Považskej: Páchateľa chytili v Púchove

Na vlakovej trase Trenčín – Považská Bystrica sa odohral prípad, ktorý odhalil, že po Srbovi už bolo vyhlásené pátranie.

Ilustračný obrázok k článku Dievča zalarmovalo políciu na stanici v Považskej: Páchateľa chytili v Púchove
Zdroj: Dnes24.sk

Železniční policajti z Trenčína boli vyslaní na považskobystrickú stanicu. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová s tým, že odtiaľ telefonovalo poškodené 18-ročné dievča. „To oznámilo, že jej mal byť vo vlaku na trase Trenčín – Považská Bystrica odcudzený jeden pár snoubordingových topánok. Tie si nechala bez dozoru v jednom z vozňov, pričom pri nej sedel neznámy muž, ktorého železničnej polícii podrobne popísala,“ ozrejmila.

Chytený na peróne

Hliadka železničnej polície sa presunula do Železničnej stanice Púchov, kde bol na druhom nástupišti kontrolovaný neznámy muž, ktorý zodpovedal popisu poškodenej. „Ten nemal pri sebe žiadne doklady. Vzhľadom k tomu, že nebolo možné tohto muža na mieste stotožniť, bol v zmysle zákona predvedený na púchovské oddelenie, kde bolo zistené, že ide o 37-ročného Srba,“ uviedla.

„Mal pri sebe snoubordingové topánky, pričom uviedol, že si ich malo zabudnúť vo vlaku nejaké dievča. Tieto topánky mal zobrať v úmysle si ich ponechať. Za toto konanie bola mužovi uložená bloková pokuta,“ oznámila krajská policajná hovorkyňa.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Schengenské pátranie

Polícia ďalej zistila, že po tomto mužovi je vyhlásené pátranie z dôvodu odopretia vstupu alebo pobytu v schengenskom priestore občanom tretích krajín. „Srba si teda prevzali príslušníci Úradu hraničnej a cudzineckej polície v Banskej Bystrici,“ doplnila Kuzmová.

Polícia upozorňuje cestujúcich vo vlakoch, aby si dávali pozor na svoje veci a nenechávali ich bez dozoru. „Dávajte si pozor aj na tých, ktorí sa s vami z ničoho nič začnú rozprávať, hoci aj o cestovaní. Možno sa len snažia odpútať vašu pozornosť. Odporúčame tiež vyhnúť sa alkoholu, otupuje pozornosť a láka zlodejov,“ dodali.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM