Filip Chudý Hádzaná

Do Považskej Bystrice zavíta známy klub: Môžeme sa tešiť na športový sviatok

Považskobystričania spoznali svojho súpera v pohárovej Európe. Žreb im prisúdil známeho súpera.

Ilustračný obrázok k článku Do Považskej Bystrice zavíta známy klub: Môžeme sa tešiť na športový sviatok
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica spoznali svojho súpera v 3. kole Vyzývacieho pohára, o ktorom rozhodol utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. Hráči MŠK boli nasadení, preto mohli dostať viacerých papierovo ľahších súperov, ale žreb im prisúdil v poradí najvyššie postavený nenasadený klub, ktorým je známy RK Lovčen Cetinje z Čiernej Hory. Prvý zápas sa bude hrať 18. alebo 19. novembra v Považskej Bystrici, odveta o týždeň neskôr na pôde súpera. Lovčen je najúspešnejším mužstvom čiernohorskej hádzanárskej histórie.

„Je to pre nás ďalšia konfrontácia s balkánskou hádzanou, za ktorú som rád, pretože Lovčen Cetinje má svoj zvuk, navyše si myslím, že máme šancu na postup. Z tohto pohľadu vnímam žreb priaznivo,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka s tým, že sa ich ambíciou bude práve postup.

Ako ďalej uviedol, spomedzi možných súperov, ktorých sme mohli dostať, ide o klub s najzvučnejším menom, ktorý hrával aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. „Za ostatných 20 rokov chýbal v pohárovej Európe len dvakrát, čo o niečom svedčí. Som rád, že k nám príde takýto atraktívny súper, ktorého by som mohol prirovnať k nášmu súperovi z minulej sezóny Partizanu Belehrad,“ vyjadril sa tréner MŠK o aktuálnom víťazovi Čiernohorského pohára a bronzovom mužstve domácej ligy.

Lovčen má s pohárovou Európou bohaté skúsenosti, ale aktuálne to už nie je mužstvo, ktoré dokázalo vyhrať aj svoju skupinu Ligy majstrov (2000/01). Momentálne totiž ťahá sériu 14 európskych prehier za sebou, keď posledné jeho víťazstvo sa datuje do novembra 2009. „Už len to, že každoročne hrajú európske poháre, hovorí za veľa. Vyzerá to tak, že majú mladý tím. Ťažko môžeme teraz odhadovať ich silu, keďže káder sa môže zmeniť. Nevýhodu vidím v tom, že začíname doma. To sa ukázalo v našich minulých európskych konfrontáciách. Keď sme hrali odvetu vonku, niečo málo nám vtedy chýbalo k postupu,“ uviedol Straka.

Náš súper má v aktuálnom kádri prevažne hráčov s vekom okolo 20 rokov, ktorých dopĺňa niekoľko skúsenejších hráčov. „Čiernohorci majú veľa talentovaných hráčov, o ktorých je záujem v popredných kluboch. Aj omladený Partizan Belehrad s nami v minulej sezóne ukázal, že hrajú dobrú hádzanú. Preto by som sa nepozeral na vek, ale na sústredil sa radšej na zápas, ktorý je ale ešte ďaleko,“ doplnil považskobystrický tréner. Tento rok už prišlo ku konfrontácii slovenskej a čiernohorskej hádzanej, a to na reprezentačnej úrovni, v ktorej boli tesne úspešnejší naši súperi, ktorí aj vďaka tomu postúpili na ME 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ocenenie práce v Považskej Bystrici: Naše mesto sa stalo centrom hádzanej, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM