Filip Chudý Rôzne

Do Považskej prídu legendárne vozidlá: Pohľad, ktorý bude stáť za to!

V Považskobystrickom okrese sa bude konať ďalší špecializovaný zraz vozidiel. Desiatky z nich absolvujú aj spanilú jazdu ulicami Považskej.

Ilustračný obrázok k článku Do Považskej prídu legendárne vozidlá: Pohľad, ktorý bude stáť za to!
Zdroj: TASR

Majitelia legendárnych trabantov, ktoré sa hlavne v 80-tych rokoch minulého storočia stali v bývalom Česko-Slovensku veľmi populárnymi, si dajú v našom okolí ďalší veľký zraz od piatka do nedele. Naposledy sme v okolí Považskej Bystrice mohli toľko trabantov vidieť pred tromi rokmi. Vtedy ešte pod hlavičkou XII. Celoslovenského Trabant zrazu.

Teraz sa síce účastníci stretnú opäť v Predhorí, ale už na I. Trabant zraze Považie. Celoslovenské podujatie sa totiž každoročne koná na inom mieste, tento rok bolo v Martine, no na Považí by chceli mať takýto zraz každoročne. Preto organizátori veria, že vďaka úspechu na prvom ročníku sa z tohto podujatia stane tradícia.

„Očakávame výbornú priateľskú atmosféru, ako na každom podobnom zraze. Keďže je registrácia na mieste, neviem v tejto chvíli povedať presný počet trabantov, ktoré k nám zavítajú. Počtom sa necháme prekvapiť, vítaný je každý, no bude to približne niekoľko desiatok trabantov,“ povedal Jozef Capák z Veterán Klubu Manín.

Tieto legendárne vozidlá, ktoré sa vyrábali ešte v bývalej NDR v meste Zwickau, sem prídu zo všetkých kútov Slovenska. Podľa Jozefa Capáka sa očakáva účasť aj z Česka a je možné, že na Považie zavítajú aj trabanty z Poľska a Maďarska.

Okrem samotných akcií na zraze, ktoré prebehnú v Priedhorí, je pripravená aj spanilá jazda Považím. Tá povedie v sobotu z Predhoria do Púchova, kde budú trabanty v čase od 10:00 do 12:00 na parkovisku na Námestí slobody. Následne sa presunú do Považskej Bystrice, kde si ich budete môcť pozrieť pred Hoštákom od 13:00 do 15:00. Odtiaľ sa potom presunú cez Domanižu späť do Predhoria.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Legendárna motorka z Považskej opäť na scéne: Nečudo, veď je krásna aj po rokoch!

Zmeny aj v považskobys­trických autoškolách: Vodičák bude drahší

Prežite posledný augustový víkend naplno: 10 zaujímavých podujatí v Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM