Filip Chudý Rôzne

Dobrovoľníci idú čistiť Považskú Bystricu: Takýto majú plán

Jarné upratovanie sa nebude v našom meste týkať len domácností. Partia kamarátov sa rozhodla, že ide čistiť aj naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci idú čistiť Považskú Bystricu: Takýto majú plán
Zdroj: TASR

Jar sa nám rozbieha, pričom počas svojho prvého víkendu by mala ponúknuť aj pekné počasie. Mnohí sa preto chystajú zahájiť jarné upratovanie. Našli sa však aj takí, čo neplánujú čistiť len svoj súkromný majetok, ale aj verejný. Na facebookovej udalosti Zelenšia planéta, ktorá sa sírila internetom, sa prihlásilo už 25 ľudí a ďalších 45 možno k tomu, že prídu pomôcť vyčistiť od odpadkov považskobystrické časti. Zraz dobrovoľníkov je v sobotu 23. marca o 9:00 pri bývalom hoteli Manín v Považskej Bystrici.

„Ako partia kamarátov sme sa dali dokopy a chceme ísť vyčistiť niektoré považskobystrické časti. Začneme na kopci pod diaľničnou estakádou, lebo ten je už niekoľko rokov špinavý. Potom plánujeme pokračovať ďalej,“ povedal iniciátor myšlienky Martin Valjent.

Ak bude dobrý čas, chceli by ísť ďalej už v sobotu. „Ďalšie lokality, ktoré máme vyhliadnuté, sú okolie Váhu, Orlovský most, priestor za priemyslovkou smerom na Rozkvet, Treťohorný park, priestor medzi nemocnicou a Tescom. Ide o miesta, ktoré bývajú špinavé od odpadkov, niektoré viac, iné menej,“ doplnil Valjent.

Podľa jeho slov by takto chceli motivovať ľudí, aby sa takého podobné akcie konali možno aj každý víkend a vyčistili sme si tak naše okolie. „Na prvú akciu prídu aj ľudia z Jasnej. Ide o ľudí, ktorým záleží na životnom prostredí. Neviem teraz odhadnúť, koľko ľudí presne príde, keďže sme sa to nesnažili veľmi propagovať. Ale napr. aj 15 ľudí dokáže veľmi veľa spraviť,“ doplnil.

Ako zdôraznil, nejde o iniciatívu mesta či inej organizácie, idú proste ako partia trochu vyčistiť Považskú Bystricu. Rukavice a vrecia na odpad im dodal podľa jeho slov Megawaste.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Niekto zbiera odpadky, niekto medvedí cesnak

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM