Rôzne

Dukelskú ulicu v Považskej Bystrici by mali po rokoch dorobiť: Čo tam pribudne?

Pred šiestimi rokmi sa tam zregeneroval prvý vnútroblok a zvyšné dva vtedy sľubovali v ďalších dvoch rokoch, ale nastala štvorročná pauza.

Ilustračný obrázok k článku Dukelskú ulicu v Považskej Bystrici by mali po rokoch dorobiť: Čo tam pribudne?
30
Galéria

Po rekonštrukcii dvoch vnútroblokov na sídlisku Lány spustila považskobystrická radnica aj rekonštrukciu tretieho vnútrobloku na Dukelskej ulici. Z eurofondov na regeneráciu vnútrobloku získalo mesto viac ako 256 000 eur.

Viac správ zo Slovenska

Parkovacie miesta

Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa v prvej etape rekonštrukcie obnovia staré a zničené komunikácie a vybudujú 45 parkovacích miest. Pribudne aj nová zeleň.

„Rekonštrukcia vnútroblokov na Dukelskej ulici je viac ako desaťročná požiadavka poslancov, ale aj obyvateľov. Problémom bolo, že pozemky neboli mestské, patrili ministerstvu hospodárstva. Najskôr sme ich museli získať do vlastníctva, čo trvalo niekoľko rokov, pretože komunikácia bola veľmi zložitá a ministerstvo spočiatku nejavilo o prevod záujem. Napokon sa podarilo dotiahnuť vec do úspešného konca a odkedy sa mesto stalo ich vlastníkom, začalo s postupnou revitalizáciou,“ uviedol Janas.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Náklady

Celková výška oprávnených nákladov na regeneráciu vnútrobloku je takmer 270 000 eur, výška nenávratného finančného príspevku je 256 000 eur.

„Vďaka týmto financiám dôjde k novým sadovníckym úpravám. Ich súčasťou bude obnova zelene v okolí chodníkov, vjazdov, ako aj parkovacích miest. Nebude chýbať ani osadenie prvkov drobnej architektúry, výstavba chodníkov, veľkoformátových platní a mobiliáru,“ uzavrel primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM