Filip Chudý Krimi

Fero (32) mal hroziť skokom z paneláka: Skončil na psychiatrii v Považskej, FOTO

Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky spolu so HaZZ zachránili ľudský život. Čo sa dialo na streche 11-poschodového paneláka?

Ilustračný obrázok k článku Fero (32) mal hroziť skokom z paneláka: Skončil na psychiatrii v Považskej, FOTO
3
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová informovala, že policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína zachránili život 32-ročného Františka. Známe heslo pomáhať a chrániť naplnili svojou okamžitou reakciou trenčianski „péemječkári“ v zložení Martin Bulko a Tomáš Krajčovič. „Z krajského operačného strediska obdržali oznámenie, že na streche paneláka v Dubnici nad Váhom sa pohybuje muž, ktorý rozhadzuje rukami a hrozí nebezpečenstvo, že môže skočiť dole z 11. poschodia,“ povedala Antalová.

Podľa jej slov policajti okamžite šli na miesto udalosti uvedené oznámenie preveriť. Zistili, že oznámenie je pravdivé a na streche 11-poschodového paneláka sa pohybuje muž. „Dostali sa na strechu, ktorá nemala žiadne zábradlie a ani vyvýšený múrik. Spozorovali muža, ktorý hore-dole chodí po streche, bol nesústredený a stále chodil od kraja strechy ku kraju. Policajti s ním nadviazali rozhovor a prehovárali ho, aby šiel dole. Počas toho na miesto došiel aj veliteľ zásahu z HaZZ Rácz, ktorý sa taktiež pokúšal muža prehovoriť aby šiel dole,“ opísala.

„Policajtom sa podarilo zistiť, že sa jedná o 32-ročného Františka, ktorý je aj konzumentom drog a správa sa iracionálne. Po chvíli sa policajtom spolu s veliteľom zásahu od HaZZ podarilo muža presvedčiť, aby s nimi zišiel dole a nesiahol si na život,“ konštatovala krajská policajná hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, na chodbe sa muž správal chvíľu agresívne, chvíľu apaticky a menil nálady. Keby sa policajtom muža nepodarilo presvedčiť, aby zišiel dole s nimi hrozila vážna obava o jeho život a zdravie. „Na miesto bola privolaná RZP z Trenčína, ktorá menovaného odviezla na psychiatrické oddelenie nemocnice v Považskej Bystrici. Nakoľko František menil svoje nálady a nespolupracoval kvôli bezpečnosti posádky RZP, policajti PMJ vykonali asistenciu 32-ročného muža až do nemocnice. Policajti Bulko (vpravo) a Krajčovič vynikajúco zvládli krízovú situáciu a zachránili život 32-ročného Františka,“ dodala.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Policajti Bulko a Krajčovič pred panelákom, z ktorého mal chcieť skočiť Fero
3
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM