Rôzne

Fontány v Považskej Bystrici čaká radikálna zmena: Pribudnú aj dve nové

V Považskej Bystrici začali s údržbou mestských fontán, vo vybraných pribudne aj nové osvetlenie.

Ilustračný obrázok k článku Fontány v Považskej Bystrici čaká radikálna zmena: Pribudnú aj dve nové
10
Galéria

Považskobystrická radnica začala s údržbou mestských fontán a ich prípravou na novú sezónu. S ich prevádzkou by chceli začať 1. mája. Ako informovala vedúca údržby a správy mesta Jana Mičková, pred začiatkom prevádzky treba fontány vyčistiť, dať im nový náter a skontrolovať čerpadlá.

Viac správ zo Slovenska

Obnova pred okresným úradom

Okrem pravidelných prác sa radnica snaží urobiť aj investície spojené s modernizáciou či rekonštrukciou týchto vodných prvkov. Tento rok sa rozhodla obnoviť fontánu pred okresným úradom.

„V okolí fontány pred okresným úradom bolo potrebné kompletne odstrániť starú dlažbu, ktorá bola zvetraná a nedala sa do nej napustiť voda. Spravili sa nové vrstvy tekutej izolácie a následne modrý náter,“ uviedla Mičková.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Nové osvetlenie

Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa je fontána pred okresným úradom jedna z najkrajších, ktoré boli vybudované pred mnohými rokmi, v jej reliéfoch je znázornená symbolika mesta. „Určite si zaslúžila obnovu, preto sme ju zaradili do tohtoročných plánov. V súčasnosti jej blízke okolie využíva okresný úrad ako parkovacie plochy, budeme sa to snažiť vymyslieť tak, aby sme susedný parčík skultúrnili a parkovanie obmedzili,“ doplnil primátor.

Radnica chce podľa neho tento rok oživiť a zmodernizovať aj osvetlenie niektorých fontán. Úplne nové osvetlenie pribudne pred mestským úradom a staré, nefunkčné obnoví mesto na fontáne pred výškovou budovou. Radnica chce tiež oživiť fontánu pri nemocnici a v Parku Ivana Krasku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM