Filip Chudý Rôzne

FOTKY, ktoré vyčarujú úsmev: Považskobystrické ulice plné objatí

Projekt Hug Day po roku zavítal do nášho mesta. Považskobystrické ulice zaplavili mladí ľudia, ktorí rozdali množstvo objatí. Koľko ich bolo?

Ilustračný obrázok k článku FOTKY, ktoré vyčarujú úsmev: Považskobystrické ulice plné objatí
29
Galéria

Pri príležitosti medzinárodného Dňa objatí sa tento rok na Slovensku konal už 7. ročník podujatia Hug Day (Deň objatí). To premiérovo do nášho mesta zavítalo minulý rok, pričom v stredu 27. júna napísalo vďaka organizátorkám Veronike Bašternákovej, Emílii Lazarovej a Daniele Filekovej v považskobys­trických uliciach svoju druhú kapitolu. Chceli ním priniesť úsmev, radosť a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú prináša otvorená náruč.

Hug Day sa aj tento rok konal v rôznych mestách na Slovensku, ale aj v zahraničí. Jeho myšlienkou a poslaním je priniesť úsmev a objatie tam, kde chýba. „Nezabúdajte, že niekedy treba len málo ku šťastiu a úsmevu. Chceme ukázať všetkým, že objatie je to, čo im pomôže dostať ich z každodenného stresu,“ uviedli organizátorky podujatia v našom meste.

„Celkovo sme v Považskej Bystrici rozdali 4025 objatí, pričom sa o to postaralo 28 ľudí, ktorí sa na akcii podieľali. Rozdelili sme sa na skupiny, aby sme pokryli čo najväčšie územie mesta. Nachádzali sme sa okrem centra aj na Rozkvete, Lánoch či pri železničnej stanici. Tiež sme navštívili nemocnicu a domov dôchodcov,“ povedala Daniela Fileková.

Minulý rok rozdali v našom meste 3574 objatí, čiže ich počet narástol. A mohlo ich byť oveľa viac, len nie každý reagoval na ponuku objatia kladne. „Záleží od každého, aký je. Niektorým je to nepríjemné, ďalší sa zas radi objímajú. Je to pol na pol. Ale sme radi, keď niekomu vyčarujeme úsmev na tvári a potešíme ho. Dokonca jedna pani za nami sama prišla, že je nahnevaná a chce sa objať, pričom jej to aj zlepšilo náladu,“ konštatovala Fileková.

Tá nám tiež prezradila, ako sa zrodila myšlienka tejto akcie v našom meste. „Štyri roky dozadu sme boli na tejto akcii v Žiline, kde sa nám to veľmi páčilo, preto sme sa pred rokom rozhodli, že to zorganizujeme aj u nás v Považskej Bystrici. No a teraz pokračujeme v tejto aktivite, aby sa myšlienka podujatia zachovala a dialo sa niečo aj tu,“ dodala.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Deň objatí v Považskej Bystrici: Dojemné FOTO z nášho mesta
29
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM