Filip Chudý Futbal

Futbalisti MŠK Považská Bystrica hlásia prvé posily: Odchovanec balí kufre

Do nového futbalového roka vstúpilo seniorské mužstvo MŠK so zmenami v kádri. Známe sú aj niektoré odchody a príchody.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti MŠK Považská Bystrica hlásia prvé posily: Odchovanec balí kufre
Zdroj: Vladimír Pyxel Domen

Futbalisti MŠK Považská Bystrica začali zimnú prípravu, ktorá má trvať takmer presne dva mesiace. Prvý zápas jarnej časti by mali odohrať v Šali 6. marca, za predpokladu, že to bude povolené… Po jeseni vedú tabuľku tretej ligy o 14 bodov a očakáva sa ich bezproblémový postup. Navyše je otázne, či ich najbližší prenasledovatelia vôbec majú záujem postúpiť, veď predchádzajúci dvaja víťazi súťaže Myjava a Beluša postup v minulých ročníkoch odmietli.

Vstupné testy

Na prvom tréningu chýbali z rodinných dôvodov Jakub Párkaň a Jozef Čičut. Mário Boris nemohol trénovať pre zranenú nohu. Ostatní hráči pod dohľadom trénerov Alexandra Homera, Martina Kuciaka a Miroslava Smataníka absolvovali na začiatku prípravy vstupný test.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Výsledky potvrdili, že hráči počas takmer mesačnej dovolenky usilovne pracovali individuálne a tréneri boli spokojní. V skupine skúsenejších hráčov patrili k najlepším Marek Zuziak s Róbertom Petrušom, medzi mladšími dosiahol úplne najlepší výsledok zo všetkých Jakub Bambúch, ale tesne za ním skončil Vratko Gajdoš,“ oznámil klub na sociálnej sieti.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zmeny v kádri

V kádri už nie sú skúsený 31-ročný útočník Marek Gajdošík, v minulých sezónach gólový ťahúň mužstva, a 22-ročný defenzívny univerzál Matej Dybala, s ktorými klub nepredĺžil zmluvy. Aurel Dávidík bude do konca jari hosťovať v Dubnici.

Znížil sa tak počet považskobystrických odchovancov v kádri, zo základnej rotácie zostali už len Marián Vala a Sebastián Čiernik.

Mladíci z dorastu si môžu vyššiu minutáž vybojovať v príprave. Konkurenciu v obrane rozšíril 18-ročný Vratko Gajdoš zo Žiliny, ktorý bude môcť na jar hrávať ešte aj za dorast. Brankársky post rozšíril 27-ročný Matej Slávik z Táborska. Je to brat útočníka MŠK Lukáša. V hre sú príchody aj ďalších hráčov, už počas jesene tréner Homer hovoril, že by chceli posilniť hlavne post defenzívneho stredopoliara.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM