Kultúra

Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Považskobystričanov

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Považskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Považskobystričanov
Zdroj: Dnes24.sk

Len si pospi Miláčik

18. apríla o 19:00, Kino Mier

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20. storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul Finta na bokovky. Silné herecké obsadenie (Mórová, Koleník, Vajda, Šebová, Maštalír, Labuda ml.) dáva divadelnému predstaveniu punc prvoradej kvality a záruku osobitého umeleckého zážitku.

Ekotopfilm – Envirofilm

21. apríla o 16:00, Kino Mier

Envirofilm navštívi Považskú Bystricu. Filmový festival s eko tematikou Ekotopfilm – Envirofilm bude mať svoju poslednú zastávku na Slovensku v Považskej Bystrici. Vstup na podujatie je voľný.

Zbaľ sa a poď na Maltu

22. apríla o 17:30, Vlastivedné múzeum

V piatok sa bude rozprávať o Malte a jej dávnej i nedávnej minulosti, ekonomickom rozvoji a tiež známych pamiatkach. Na vašu návštevu sa teší Rostislav Šimorda, fotograf z Kromeříža, ktorý priblíži dávnu i nedávnu minulosť a známe pamiatky tohto ostrova.

Somnia: Zlo nikdy nespí

22. apríla o 18:30, Kino Mier

Režisér Mike Flanagan nakrútil horor Oculus, ktorý zožal veľký úspech na festivale v Sundance. Do jeho nového filmu Somnia: Zlo nikdy nespí obsadil aj zvučné mená ako Kate Bosworth a Thomas Jane. Film je príbehom manželského páru, ktorému sa zabil malý syn a adoptujú sú preto nového, no bola to chyba…

Videooldies show

22. apríla, LIFE music club

Už najbližší piatok sa v LIFE budete môcť zabávať na rokmi overené hity s najlepším Videooldies DJ KUKOOm. Malo by ísť o najžiadanejšiu retro párty na Slovensku, aspoň tak hovoria organizátori.

Envirofest

23. apríla o 9:00

Zaujímavá akcia pre dobrovoľníkov s podtitulom Jarné upratovanie a festival. O 9:00 môžete prísť pred mestský úrad a následne až do 14:00 bude prebiehať upratovanie mesta, pričom dobrovoľníci sa stretnú o 14:00 pred Domom kultúry, kde bude pre nich pripravené občerstvenie a od 16:00 aj festival so zaujímavými snímkami.

Spotlight

23. apríla o 18:30, Kino Mier

Od 70-tych rokov je „Spotlight“ investigatívnou spravodajskou jednotkou denníka The Boston Globe. Môžu stráviť mesiace na jedinom príbehu, ktorý si medzi sebou zvolia. Tým sú akosi anonymní pred zvyškom novín, zodpovedajúc sa jedine svojim nadriadeným. Pravidlom však je, že nesmú o svojej práci hovoriť s nikým iným…

PX show

23. apríla o 19:00, Apollo music club

V Apolle bude nefajčiarsky koncert a vystúpia tri kapely. In Collapse (metalcore) – je kapela z Ostravy, landless (metalcore/har­dcore) – kapela z PB/Čadce, ktorá približne pred rokom vydala EP Bluemist, zahrá opäť po dlhšom období v Považskej Bystrici. Chalani predstavia taktiež nový materiál a prešovská kapela Vessel Left The Shipard (metalcore).

Futbal: Šebešťanová – Považská Bystrica

24. apríla o 16:00, futbalové ihrisko v Šebešťanovej

Keďže aj Šebešťanová patrí administratívne pod Považskú Bystricu, to znamená, že aj tretí týždeň za sebou tu bude mestské derby. Potom, ako považskobystrickí futbalisti porazili doma Podmanín 4:0 a cez víkend vyhrali v Podvaží 1:0, chcú teraz vyhrať aj v Šebešťanovej a ovládnuť tretie mestské derby za sebou.

Kung fu panda 3

24. apríla o 18:30, Kino Mier

Jedna z najúspešnejších animovaných sérii na svete sa vracia a v jej čele nestojí nikto iný ako slávny kung-fu bojovník – panda Po. Ideálny film na rodinné sledovanie a nedeľný podvečer.

Môže vás zaujímať:

Deň narcisov aj v Považskej Bystrici: Ľudia sa spojili pre dobrú vec

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM