Filip Chudý Rôzne

Inde bežné už dlhé roky, v Považskej NOVINKA: Parkovné sa bude platiť aj cez SMS

Vodičom by sa mali uľahčiť možnosti na zaplatenie parkovného na považskobystrických mestských parkoviskách.

Ilustračný obrázok k článku Inde bežné už dlhé roky, v Považskej NOVINKA: Parkovné sa bude platiť aj cez SMS
9
Galéria

Najneskôr v lete sa bude v Považskej Bystrici dať platiť za parkovanie aj prostredníctvom SMS správy či mobilnej aplikácie. Informovalo o tom mesto na svojej stránke s tým, že najneskorším termínom spustenia je 1. august 2021.

Nové možnosti

Doterajšia prax je taká, že vodiči si môžu zakúpiť parkovacie preukazy v sídle Mestských športových klubov, alebo jednorazový lístok v automate priamo na parkovisku.

K týmto dvom možnostiam má pribudnúť platba prostredníctvom SMS správy alebo mobilnej aplikácie. SMS bude možné poslať z akéhokoľvek mobilného zariadenia, a to odoslaním evidenčného čísla vozidla a údajov o type parkovacieho lístka. Bude to fungovať ako zaslanie každej inej bežnej SMS správy. Tí, čo budú mať nainštalovanú mobilnú aplikáciu, môžu platiť cez ňu.

Viac správ zo Slovenska

Chcú vybrať viac peňazí

Vodiči budú platiť poplatok len za parkovné. Parkovacie lístky, zakúpené takýmto spôsobom, budú len virtuálne a informácia o ich kúpe sa uloží do databázy. Nedostanú teda žiaden lístok, čiže nemusia ani nič dávať na palubnú dosku vozidla.

Od tejto novinky, ktorá zvyšuje komfort pri úhrade parkovného a zefektívňuje aj kontrolu úhrad, si mesto sľubuje aj to, že od ľudí vyberie na parkovnom ešte viac peňazí.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM