Filip Chudý Rôzne

Parkovisko pred Manínom je ZADARMO, hoci značky hovoria niečo iné, FOTO

V považskobystrickom centre nastala dôležitá zmena ohľadom parkovania. Parkovisko pred bývalým hotelom Manín je bezplatné.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko pred Manínom je ZADARMO, hoci značky hovoria niečo iné, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovisko a celý pozemok pred bývalým hotelom Manín prešlo do súkromných rúk v prospech spoločnosti NSO Invest. Podľa listu vlastníctva zverejneného na stránke katastra nehnuteľností bola kúpna zmluva realizovaná 18. decembra 2020.

Je zadarmo

Je v nej tiež uvedené „vecné bremeno spočívajúce v práve bezplatného užívania a to prechod verejnosti pešo, prejazd vozidlami a verejné parkovanie motorovými vozidlami na dobu určitú do začatia zrealizovania zámeru výstavby podľa návrhu predloženého v obchodnej verejnej súťaži na pozemku.“

V praxi to znamená, že 115 parkovacích miest pred Manínom je aktuálne k dispozícii bezplatne.

Automat a značenie

Parkovací automat bol na tomto parkovisku naďalej funkčný ešte v stredu 13. januára, teraz je však už prelepený. Dopravné značenie, ktoré hovorí o platenom parkovisku, tam však ešte bolo. „Dopravné značenie budeme demontovať a parkovací automat premiestnime na malé parkovisko oproti pošte (pri autobusovej zastávke, pozn.),“ ozrejmil Ľubomír Kubovič, riaditeľ Mestských športových klubov Považská Bystrica, ktoré pre mesto prevádzkujú parkovacie miesta.

Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici by malo na januárovom zasadnutí vyňať uvedené parkovisko zo svojho všeobecne záväzného nariadenia.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na parkovisku v stredu, keď ešte parkovací automat fungoval.

OBRAZOM: Parkovisko pred Manínom v Považskej Bystrici je po novom bezplatné
9
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM