Filip Chudý Kultúra

Jedinečný filmový festival v Považskej: Kompletný PROGRAM podujatia, FOTO

Do Považskej Bystrice zavíta filmový festival plný snehu, ľadu a adrenalínu. No neponúka len filmy. Pre návštevníkov sú pripravené aj prekvapenia.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný filmový festival v Považskej: Kompletný PROGRAM podujatia, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Snow Film Fest

Nielen považskobystrickí, ale vlastne všetci milovníci snehu, ľadu, freeridu, expedícií, horolezectva či plachtenia po nekonečných vodách oceánov sa môžu tešiť už na štvrtý ročník festivalu Snow Film Fest. Tento jedinečný filmový festival zimných dobrodružstiev a adrenalínových športov zavíta do 200 českých a slovenských miest a Považská Bystrica bude opäť pri tom.

V sobotu 26. novembra na v kine Mier uskutoční celovečerné pásmo tých najúspešnejších filmov danej tematiky. S aktérmi jednotlivých snímok návštevníci festivalu zažijú odhaľovanie skialpového potenciálu marockého Atlasu, polárnu výpravu, himalájsku výpravu na osemtisícovku, či čisto ženskú expedíciu k pobrežiu Grónska. „Vidieť bude množstvo neopakovateľných momentov zdolávania tých najťažších prekážok, ktoré možno odhalia, prečo sú ľudia ochotní vydať sa často aj za hranice svojich možností a riskovať tým svoje životy,“ povedal organizátor podujatia Juraj Lukáš.

Nielen filmy

Okrem filmov Snow Film Fest ponúkne v spolupráci s Vlastivedným múzeom v Považskej Bystrici pre všetkých milovníkov cestovania aj obľúbenú prednášku z formátu Zbaľ sa a poď… V rámci tejto sa návštevníci vďaka rozprávaniu a fotografiám Petra Mlyneka, prenesú do ďalekej a drsnej Patagónie. Odtiaľ to už nie je ďaleko k Antarktíde a Južnému pólu.

Snow Film Fest v Považskej Bystrici: Malá ochutnávka
9
Galéria
Zdroj: Snow Film Fest

„Tento rok sme sa rozhodli festival pojať aj ekologicky. Po minulé roky sme používali plastové poháre, pričom sa z toho vyprodukovalo veľa plastového odpadu. Preto sme sa tento rok spojili s rôznymi firmami z Považskej Bystrice a budeme používať poháre z recyklovaných prírodných materiálov, ako papier, bambus a pod.,“ informoval Juraj Lukáš.

Ten tiež prezradil, že pre každého účastníka je pripravené tradičné občerstvenie, káva, čaj či „slovenský hamburger“ (chlieb s masťou) a tiež zaujímavé časopisy. A na úplný záver nebude chýbať ani tombola.

Program Snow Film Festu 2016 v Považskej Bystrici

  • 16:00 Otvorenie festivalu
  • 16:10 Krátke videá v spolupráci s webom outdoorfilmy.sk
  • 16:30 Ľady a prílivy – V roku 2014 sa šestica žien vydala na malej plachetnici z Islandu cez Dánsko až k západnému pobrežiu Grónska, kde potom preskúmali nové lyžiarske cesty. Dokument ukáže, ako prebehla čisto ženská expedícia.
  • 17:00 Whiskey berber – Kejda Ski Team hľadali v Atlase najzaujímavejšie zjazdové línie. Výsledkom ich snaženia je film, ktorý vás zavedie do rušného Marakéša a ukáže skromný život Berberov, obyvateľov horských dedín.
  • 17:35 Vrchol limitov – Michal Gabriž sa vydal v marci na ôsmu najvyššiu horu sveta Manaslu (8163 m) spolu s ikonou slovenského horolezectva Petrom Hámorom. Vo filme je zachytený priebeh výstupu.
  • 17:50 Prestávka
  • 18:15 Zbaľ sa a poď do Patagónie – Cieľom výpravy boli treky v najznámejších národných parkoch Čile, s legendárnymi horskými štítmi napr. Fitz Roy a Cerro Torre
  • 19:00 Tamara – Portrét ženy, ktorá miluje extrémy a žije pre ne. Film je o jej najväčšej horolezeckej výzve – výstupe na K2.
  • 19:20 Prestávka
  • 19:50 Expedícia Švédsko – Príbeh o troch priateľoch a 450 km dlhej polárnej výprave švédskou kráľovskou cestou (Kungsleden). Budete naozaj prekvapení, čo všetko dokáže Švédsko ponúknuť, podľa organizátorov najlepší film nakoniec.
  • 20:50 Tombola

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Využite posledný novembrový víkend na zábavu: TOP 10 považskobys­trických akcií

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM