Rôzne

Kandidát sa našiel: Bude mať Okresný súd v Považskej Bystrici nového predsedu?

Príbeh hľadania nového predsedu považskobystrického súdu pokračuje. Najprv sa vzdal a teraz to skúša opäť.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát sa našiel: Bude mať Okresný súd v Považskej Bystrici nového predsedu?
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 17. apríla bol konečným termínom na podanie prihlášok do tretieho výberového konania na predsedu Okresného súdu v Považskej Bystrici. Počas tohto týždňa na stránke Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky zverejnili oznam, že prihláseným uchádzačom je jeho doterajší podpredseda Róbert Jankovský.

Len jeden

„Môžeme potvrdiť, že daný uchádzač je jediný, ktorý sa prihlásil. Pokiaľ ide o postup – výberové konanie bude prebiehať štandardne – bude stanovený termín, bude ho realizovať výberová komisia a výsledky budú predložené ministerke spravodlivosti,“ uviedlo tlačové oddelenie MS SR.

Hľadanie nového predsedu OS v Považskej Bystrici začalo po tom, ako jeho dlhoročnú predsedníčku Helenu Loduhovú odvolal z funkcie už bývalý minister spravodlivosti SR Gábor Gál. Ako dôvod bolo uvedené manažérske zlyhanie pri finalizácii kúpy budovy pre OS Považská Bystrica a následne aj príprava presťahovania súdu do novej budovy.

Prvú vzal späť

Do prvého výberového konania sa prihlásil len Jankovský, ale svoju žiadosť vzal späť. Preto bolo vyhlásené druhé výberové konanie, do ktorého sa však neprihlásil nikto. Do tretieho sa teda prihlásil opäť iba Jankovský, ktorý však ním musí úspešne prejsť, až potom môže byť predsedom považskobystric­kého súdu.

Jankovský je podpredsedom súdu od 12. februára 2009, predtým bol takmer dva roky poverený zastupovaním predsedu. Sudcom OS v Považskej Bystrici je od 3. júla 1993.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

OS v Považskej Bystrici sa vo februári presťahoval

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM