Samospráva Komunálne voľby

Janas opäť kandiduje na post primátora Považskej: Podporia ho tieto strany

Po dvanástich rokoch chce Karol Janas sedieť v primátorskom kresle ďalšie štyri. Ohlásil aj koalíciu, za ktorú kandiduje.

Ilustračný obrázok k článku Janas opäť kandiduje na post primátora Považskej: Podporia ho tieto strany
Zdroj: Dnes24.sk

Úradujúci považskobystrický primátor Karol Janas sa bude štvrtýkrát uchádzať o post primátora mesta. Informoval o tom v stredu na tlačovej konferencii. Kandidatúru Janasa podporil v Považskej Bystrici predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

„Dvanásťročné pôsobenie Karola Janasa vo funkcii ukázalo, že je to muž na správnom mieste. Každé štyri roky posúval Považskú Bystricu dopredu. Podarilo sa mu zrekonštruovať centrum mesta, opraviť chodníky a cesty. Venoval sa športoviskám a spoločným priestorom. Považská Bystrica je úplne inde ako keď prvýkrát zasadol na primátorskú stoličku,“ skonštatoval Pellegrini.

Za najväčšie úspechy posledných rokov považuje Janas konsolidáciu mestskej spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, získanie bytového, dopravného podniku, kultúrneho domu a priestoru terajšej centrálne mestskej zóny do vlastníctva mesta, rekonštrukciu futbalového štadióna a športovej haly, ako aj výstavbu športovísk a zázemí v mestských častiach.

Najväčšími výzvami do ďalšieho obdobia sú vybudovanie mestských technických služieb, cyklotrás a dokončenie rekonštrukcie kultúrneho domu. Jednou z priorít má byť aj nová parkovacia politika mesta.

Janasa ako kandidáta na post primátora podporuje koalícia Hlas-SD, Smer-SD a SNS.

Koalícia postavila aj spoločnú kandidátku na poslancov mestského zastupiteľstva. Volebnú kampaň Janasovi bude hradiť strana Hlas-SD.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM