Filip Chudý Kultúra

Letný víkend klope na dvere: Miesta v Považskej a okolí, kde to bude žiť

Prázdninový víkend sa nezadržateľne blíži. Ak ešte neviete, čo počas neho budete robiť, tipy našej redakcie na zaujímavé akcie vám môžu pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku Letný víkend klope na dvere: Miesta v Považskej a okolí, kde to bude žiť
Zdroj: TASR

Rodinný večer v Cooltajneri s detskými knižkami

20. júla o 17:00, Cooltajner pri dome kultúry

Začne sa diskusiou pre rodičov Čítame s deťmi, v ktorej budú blogerka Alžbeta Uríková, knihovníčka Janka Tršková a milovníčka kníh Andrea Butková. Bude sa rozprávať o tom, prečo vlastne deťom a s deťmi čítať, ako rozpoznať kvalitnú detskú knihu, ako môže pomôcť knižnica, čo ďalej s témami, ktoré knižky prinášajú do životov našich detí.

Koncert pod holým nebom

20. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

V rámci kultúrneho leta pri fontáne vystúpia Čisté tvary a Lavagance. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Pinokio

21. júla o 17:00, fontána pri kine Mier

Bábkové predstavenie pre deti s názvom Pinokio v podaní Divadla zo šuflíka, aj to ponúkne v sobotu kultúrne leto pri fontáne. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Túlavé divadlo

21. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Fontána pri kine Mier privíta aj známe Túlavé divadlo. To ponúkne hru Jakuba Nvotu podľa diela Cyrano de Bergerac s názvom Cyrano alebo Balabilé o Nose. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

OLDIESka

21. júla o 21:00, Havana music club

Za spomienkami na parket vytiahnu chlapci z dubnickej kapely W.E.G.A. Hity 80., 90. či 00. rokov budú zaspievané a odohrané naživo.

Summer Biograf

21. júla o 21:30, areál ZŠ v Považskom Podhradí

Už šiesty ročník letného kina pod hviezdami. Môžete si vychutnať atmosféru letného kina v retro štýle. V sobotu večer sa bude premietať film Čiara. Vstup je voľný.

Letné kino v Prečíne: Všetko alebo nič

21. júla o 21:30, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Všetko alebo nič.

Dychfest

22. júla o 14:00, Horný Lieskov

V poradí 11. ročník tradičného Dychfestu sa bude konať v areáli „pod Smriečím“ v Hornom Lieskove. V hudobnom programe vystúpia DH Lieskovanka, DH Bučkovanka, DH Kamarádi, DH Bludovienka (ČR) a DH Vacenovjáci (ČR). O večernú zábavu sa postará DH Boršičanka.

Papradňanské hudobné leto

22. júla o 15:00, amfiteáter v Papradne

Koncert skupín Kysucká vrchárska heligonka, Amadeo a Drišľak. Aj také bude Papradňanské hudobné leto. Nebude chýbať občerstvenie a po skončení programu bude do tanca hrať BP band.

Bažant Kinematograf 2018

22. júla o 21:30, fontána pri kine Mier

Príďte si vychutnať kino pod hviezdnou oblohou a filmy s hviezdnym obsadením. Ako prvý sa bude v nedeľu premietať film Čiara.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM