Filip Chudý Rôzne

Malá považskobystrická hanba sa má zmeniť: PLÁNY s trhoviskom Pod lipami, FOTO

Najpopulárnejšie trhovisko v Považskej Bystrici, ktoré výrazne nahlodal zub času, sa má postupne zmeniť. Spravil sa k tomu prvý krok.

Ilustračný obrázok k článku Malá považskobystrická hanba sa má zmeniť: PLÁNY s trhoviskom Pod lipami, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici na svojom februárovom zasadnutí prijalo doplnok k trhovému poriadku a podmienkam poskytovania služieb na trhovisku Pod lipami na Robotníckej ulici.

Ide o prvý krok k tomu, aby sa toto miesto, ktoré primátor Karol Janas (zvolený za Smer-SD, SNS, SZ) na zasadnutí označil „za jednu z malých hánb mesta“, časom skultúrnilo.

Kontakty na ministra

Pozemky pod ním spadajú pod Ministerstvo hospodárstva SR. Mestská poslankyňa Iveta Pospíšilová (SaS, OĽANO, PS, ZZ, Nova) bola na zastupiteľstve požiadaná, aby pomohla urýchliť ich doriešenie, keďže má mať kontakty na ministra Richarda Sulíka.

Zároveň sa Pospíšilová vyjadrila, že sa jej navrhnuté mestom nájomné za predajné miesto dve eurá na deň a 30 eur na mesiac zdá nízke. Podľa primátora sa však v budúcnosti môže zmeniť, nateraz chcú len zistiť záujem predajcov.

Poslankyňa za Strojárenskú štvrť Katarína Beranová (nezávislá), ktorá dlhé roky bojovala za skultúrnenie trhoviska Pod lipami, sa potešila, že sa to pohlo dopredu. „Toto miesto má tradíciu a ľudia tam radi chodia nakupovať. Už bolo načase ho začať meniť,“ povedala.

Viac správ zo Slovenska

Plány

Plán je taký, že Pod lipami sa má predávať len ovocie, zelenina, kvety a pod., pričom zmenou má prejsť aj priestor trhoviska.

Aktuálne je tam k dispozícii 20 predajných miest, ale všetky už nahlodal zub času. Na zastupiteľstve sa povedalo, že stánky by sa mali obnovovať. Spraviť by sa mal aj nový spôsob parkovania a pribudnúť by malo aj zábradlie kvôli bezpečnosti, keďže ide o hlavný ťah pre kamióny do strojárenského areálu a premávajú tam aj autobusy. Doriešiť sa má aj voda, sociálne zariadenia a spôsob na dokladanie tovaru.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to aktuálne Pod lipami vyzerá.

FOTO: Trhovisko Pod lipami v Považskej Bystrici
11
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM