Filip Chudý Rôzne Kultúra

MDD v Považskej: Deti si prídu na svoje na kalvárii a tiež pri športe a divadle

Sviatok všetkých detí sa blíži. My sme sa pozreli na to, čo sa v našom meste pri príležitosti MDD bude konať.

Ilustračný obrázok k článku MDD v Považskej: Deti si prídu na svoje na kalvárii a tiež pri športe a divadle
Foto: Rastislav Búgel

Medzinárodný deň detí (MDD) sa blíži. Pri tejto príležitosti sa počas prvého júnového víkendu uskutoční viacero akcií. Konať sa budú aj v obciach Považskobystrického okresu, svoje akcie pripravili vo Sverepci, Jasenici, Papradne (tam v nedeľu) atď. Bokom neostane ani Považská Bystrica. Veľká akcia pre deti sa bude konať v sobotu 1. júna od 13:00 h do 18:00 h hore na kalvárii.

„Deti sa môžu tešiť na dráhu plnú nebezpečenstva pre malých aj veľkých, pre jednotlivcov aj pre celé rodiny, kde si môžu oprobovať svoje schopnosti a pri tom zažiť zábavu a radosť z pohybu. Okrem toho si užijú maľovanie na tvár, bálonikové kreácie, tvorivé aktivity s centrom voľného času a nebude chýbať ani vystúpenie sokoliarov. Okrem toho si deti budú môcť so svojimi rodičmi užiť opekačku,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Tá ďalej uviedla, že v prípade nepriaznivého počasia sa akcia konať nebude. „Zároveň chceme poprosiť občanov, aby na kalváriu prišli pešo a svoje vozidlá nechali zaparkované pri cirkevnej základnej škole alebo pri hypermarkete. Prístupová cesta ku kalvárii nie je určená pre parkovanie väčšieho počtu vozidiel a preto bude v deň konania akcie uzavretá. Majitelia záhradiek ju budú môcť využiť smerom z mesta do 12:00 h a od 18:00 h. Z kalvárie bude možné zísť autom kedykoľvek počas dňa,“ doplnila.

V sobotu od 10:00 bude tiež športový MDD v areáli ZŠ v Považskom Podhradí, ktorý organizuje TJ Považské Podhradie. Budú pripravené športové súťaže, občerstvenie a tento rok za pomoci DHZ Považské Podhradie pribudne aj ukážka hasičskej techniky a hasičské súťaže.

Kto by chcel zažiť na MDD divadlo, môže v nedeľu 2. júna o 17:00 v KC Cooltajner. Tam zahrajú marionetovú dobrodružnú komédiu O čertovi Kolofónovi. Súčasťou popoludnia bude aj workshop výroby jednoduchých bábok a marionet, ktoré si deti budú môcť odniesť domov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Nedávno otvorené Kultúrne centrum Cooltajner sa tak naplno využíva aj cez MDD

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM