Filip Chudý Rôzne Kultúra

Motozraz v Manínskej tiesňave: Stroje zahučia aj na spanilej jazde naším okresom

V Manínskej tiesňave sa bude konať motozraz, ktorého by sa mali zúčastniť stovky motorkárov. Tí sa predvedú aj v iných častiach okresu.

Ilustračný obrázok k článku Motozraz v Manínskej tiesňave: Stroje zahučia aj na spanilej jazde naším okresom
Zdroj: TASR

Mnohí majú ešte v živej pamäti obľúbené motozrazy v Manínskej tiesňave, ktoré mali svoju najväčšiu slávu na prelome storočí. V tom čase k nám prichádzala viac ako tisícka motorkárov, pričom veľkým lákadlom bývali aj koncerty známych skupín. Na tradíciu tejto akcie aspoň symbolicky nadväzuje motozraz s názvom Stretnutie so Sekáčmi, ktorého šiesty ročník sa bude konať v chatovej osade Manínskej tiesňave počas tohto víkendu (19. – 21. júla).

Podujatie založil tunajší Motoklub Sekáči, ktorý pozýva aj na tento ročník. „Tešiť sa môžete na priateľskú atmosféru a skvelý program, kvalitné rockové kapely, tombolu, súťaže, jazdu Považím, bar s jedlom, kopec voľnej zábavy do rána, s možnosťou ubytovania alebo stanovania,“ píše sa na facebookovej stránke akcie, na ktorej účasť potvrdili už stovky ľudí.

Motorkári dajú o sebe vedieť aj spanilou jazdou. Štartuje v sobotu o 13:00, pričom trasa vedie z Manínskej tiesňavy, cez Považskú Bystricu (okolo cintorína a cez okružnú križovatku pod Rozkvetom), ďalej v smere na Prečín, Domanižu, Čelkovu Lehotu, Pružinu, Dolný Lieskov, Sverepec a späť do miesta akcie. Trasa je dlhá 50 km a ísť by sa malo cca 80 minút.

Na podujatí by mali vystúpiť rockové kapely Zopár Dôvodov (piatok o 20:00), Hairy Groupies (sobota o 16:00), Mr. Teddy and the Sidekicks (sobota o 18:30) a v ten istý deň o 21:15 aj High Voltage (AC/DC revival). Vstupné na podujatie je dobrovoľné a vstup len s motorkou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto to vyzeralo v Považskej Bystrici na Rallye Strážov Classic.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM