Hádzaná

MŠK Považská Bystrica vyzve ďalšieho súpera z Balkánu: Ide sa do Chorvátska!

Po postupe cez súpera z Bosny a Hercegoviny čaká na Považskú Bystricu v 3. kole Európskeho pohára protivník z Chorvátska HRK Gorica.

Ilustračný obrázok k článku MŠK Považská Bystrica vyzve ďalšieho súpera z Balkánu: Ide sa do Chorvátska!
14
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa stretnú v 3. kole Európskeho pohára EHF 2022/23 s chorvátskym tímom HRK Gorica. Rozhodol o tom utorňajší žreb v sídle európskej federácie vo Viedni.

Považania mali v úvodnom kole tretej najprestížnejšej európskej súťaže voľný žreb, v druhom narazili na HC Izvidjač Ljubuški z Bosny a Hercegoviny. V prvom zápase na domácej palubovke dominovali a triumfovali 34:25, čo nakoniec rozhodol o ich postupe do tretej fázy, keďže v sobotňajšej odvete na ihrisku súpera prehrali o štyri góly 32:36.

V utorkovom žrebe sa predstavilo 32 tímov rozdelených do dvoch skupín. Považská Bystrica bola medzi šestnástkou nasadených a v 3. kole mohla okrem Gorice dostať napríklad aj český Talent Plzeň, grécky AEK Atény, IBV Vestmannaeyjar z Islandu či nórsky Runar Sandefjord. Gorica sa prebojovala do 3. kola po tesných triumfoch nad TJ Sokol Nové Veselí 27:25 doma respektíve 28:26 vonku.

Zápasy prvého kola sú naplánované na 3. a 4. decembra a odvety sa odohrajú do 10. decembra. Považská Bystrica by mala hrať prvý duel na domácej palubovke.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM