Krimi

Nehoda autobusu z Považskej, 25 ľudí zranených: FOTO priamo z miesta

Zájazdový autobus, ktorý viezol turistov z Považskej Bystrice, sa prevrátil na bok. Čo prezradili muži zákona a záchranári?

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu z Považskej, 25 ľudí zranených: FOTO priamo z miesta
13
Galéria
Zdroj: TASR

Dôvodom nehody, pri ktorej sa v sobotu 1. júla zájazdový autobus na ceste I/61 medzi obcami Bučany a Trakovice prevrátil na bok, bol zrejme šmyk. Uviedla to trnavská krajská policajná hovorkyňa MartinaKredatusová. Ako doplnila, autobus narazil svojou pravou prednou časťou do svahu a následne sa prevrátil. „Udalosť na mieste dokumentuje vyšetrovateľ aj za prítomnosti znalca z cestnej dopravy. Polícia žiada svedkov, ktorí videli, ako k nehode došlo, aby sa prihlásili na linku 158,“ povedala Kredatusová.

Zájazdový autobus podľa slov hovorkyne viezol turistov z Považskej Bystrice a v čase nehody sa pohyboval v smere od Piešťan na Trnavu. Cestovalo v ňom 52 pasažierov, z ktorých 25 utrpelo pri nehode zranenia. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia hasičského a záchranného zboru, pri udalosti zasahovalo 17 hasičov z Trnavy, Piešťan a Hlohovca s piatimi kusmi hasičskej techniky.

K nehode bol vyslaný evakuačný autobus a záchranársky vrtuľník. Ako informovala Vrtuľníková záchranná služba, lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti najťažšie zranenú 52-ročnú pacientku, ktorá utrpela poranenie chrbtice, hornej končatiny a brucha. „Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky transportovaná do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre. Následne sa vrátila posádka späť k miestu dopravnej nehody pre 60-ročného muža s poranením hrudníka a hornej končatiny. Aj tento pacient bol pri vedomí. Po ošetrení bol vrtuľníkom transportovaný na centrálny príjem bratislavskej Univerzitnej nemocnice v Ružinove,“ informovali leteckí záchranári.

Zranení turisti boli prevezení aj do nemocníc v Piešťanoch, Galante a Trnave. „K nám previezli desať pacientov. Traja z nich boli prepustení do domácej liečby, štyria sú hospitalizovaní na traumatológii a traja na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Stav všetkých pacientov je stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa trnavskej nemocnice Aneta Raciková.

Autobus z Považskej sa prevrátil: Zábery priamo z miesta nehody
13
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Rudo (49) sa hnal popri Považskej poriadnou rýchlosťou: Aha, koľko mu namerali! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM