Filip Chudý Kultúra

Nenechajte si ujsť to najlepšie z Považskej a okolia: Tipy na víkend

Najbližší víkend v našom meste a okolí je na podujatia rôzneho druhu bohatý. Stačí si len vybrať, kam sa vyberieme.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť to najlepšie z Považskej a okolia: Tipy na víkend
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cyntoryn zvieratiek

12. apríla o 18:30, kino Mier

Keď sa hráte so smrťou, môžete sa veľmi ľahko aj spáliť. Niekedy je lepšie, ak mŕtvi zostanú mŕtvymi. Doktor Louis Creed sa so svojou manželkou a dvoma deťmi presťahoval z veľkomesta na vidiek, do veľkého domu na okraji lesa, v ktorom sa ukrýva cintorín domácich zvierat. Americký horor.

Folkový večer / Róbert Fapšo – Katka Krajčoviechová

12. apríla o 19:00, MG ART Galéria

Speváčka Katka Krajčoviechová sa hudbe venuje už od detstva, a tak sa tento fenomén stal neoddeliteľnou súčasťou jej života. Skladá piesne, teší sa z nich, spieva pre radosť a z lásky, a aby ľuďom spolu dobre bolo. Róbert Fapšo je folkový spevák z Považskej Bystrice, ktorého hudba sa kolíše niekde na pomedzí folku a jarného slnka, presvitajú v nej motívy ročných období, prírody a lásky.

Emilio Pinchi

12. apríla o 21:30, Umelci B2 Klub

Emilio Pinchi je mladý pesničkár z anglického Stoke-On-Trent, žijúci v Liverpoole. Hudobne balansuje na pomedzí indie folku, lo-fi folku, až folk-punku a je najviac ovplyvnený Elliotom Smithom a Antlers, no prirovnávaju ho aj k Jakeovi Buggovi či Jamiemu T. Teraz vystúpi v našom meste.

Vyčistime spolu Manínsku tiesňavu

13. apríla o 9:00, Kemping Manín

Kvôli počasiu podujatie presunuli na druhú aprílovú sobotu. Stretnutie tých, čo sa chystajú vyčistiť Manínsku tiesňavu bude pri Kempingu Manín, odtiaľ sa pôjde na horný koniec tiesňavy, kde sa začne čistenie smerom do Považskej Teplej.

Kurz kaligrafie pre začiatočníkov

13. apríla o 10:00, papiernictvo Tina

Základy okrasného písma, oboznámenie sa s rôznymi technikami a fontami, práca s perami, pierkami, štetcami a štetcovými fixami, s tušom, atramentom a rôznymi druhmi farieb.

Hellboy

13. apríla o 18:30, kino Mier

Obľúbený temný hrdina Hellboy sa vracia na plátna kín v plnej paráde. Pod hlavičkou ÚPVO (Úradu pre paranormálny výskum a obranu) sa vydáva do Londýna, kam sa zo záhrobia vrátila obávaná čarodejnica Nimue. Americké fantasy.

Veľkonočné tvorivé dielne

14. apríla o 14:00, Obecný dom Domaniža

V Domaniži sa budú už pripravovať na Veľkú noc. Pôjde o pletenie korbáčov, písanie kraslíc, výrobu veľkonočných aranžmánov a výrobu veľkonočných ozdôb.

Workshop írskeho tanca

14. apríla o 14:00, tanečná sála na Komenského

V tanečnej sále na Komenského ulici 110/6 (tanečná sála na poschodí – zubná ambulancia Úsmev) sa v nedeľu uskutoční workshop írskeho tanca.

Hádzaná: Slovensko juniori – Taliansko juniori

14. apríla o 14:30, športová hala

Prípravné stretnutie juniorov Slovenska v Považskej Bystrici bude predzápasom pred kvalifikačným duelom oboch krajín.

Dumbo

14. apríla o 16:00, kino Mier

Majiteľ trápiaceho sa cirkusu Max Medici angažuje bývalú hviezdu manéže Holta Farriera a jeho deti, aby sa starali o malé sloníča. To sa narodilo s neprimerane veľkými ušami a v cirkuse, beztak zápasiacom s poblémami, je iba na smiech. Keď však vysvitne, že Dumbo dokáže lietať, Maxov circus zažije neuveriteľný comeback. Rodinný film.

Hádzaná: Slovensko – Taliansko

14. apríla o 17:00, športová hala

Kvalifikačné stretnutie mužov o postup na ME 2020 v Považskej Bystrici. V slovenskom drese sa predstavia aj naši odchovanci.

After: Bozk

14. apríla o 18:30, kino Mier

Po vašom „poprvé“ už nebude život ako predtým. Hlavná hrdinka Tessa je vzorom dobrého dievčaťa. Príkladná usilovná študentka, vzorná dcéra, pozorná a verná kamarátka, skvelá študentka prvého semestra s veľkými ambíciami a plánmi do budúcnosti. Jej učebnicový životný plán však nepočítal s tým, že sa objaví tajomný chlapec Harding Scott. Romantický film.

Karol Matejka: Obrázky z okolia

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Považskobystričana Karola Matejku. Autor sa inšpiroval námetmi z nášho regiónu, predovšetkým okolia Považskej Bystrice. Výstava potrvá už len do 25. apríla a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

FotoROZKVET 2018

Kino Mier

Repríza výstavy 18. ročníka tejto letnej fotografickej súťaže potrvá do 15. mája 2019. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak voľný čas trávite v kuchyni…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM