Tlačové správy

Nový K Park majú už aj v Považskej, otvárali ho známi raperi a tréneri

Deti a mládež z Považskej Bystrice si užili víkend plný športových aktivít a zábavy. Spolu s obchodným reťazcom a zástupcami mesta pokrstili nové multifunkčné ihrisko, na chvíľu odložili telefóny a tablety a na vlastnej koži zisťovali, čo všetko dokážu!

Ilustračný obrázok k článku Nový K Park majú už aj v Považskej, otvárali ho známi raperi a tréneri
10
Galéria
Zdroj: Kaufland

Počas uplynulej soboty na sídlisku SNP pri bývalom Molimate Kaufland otváral svoj už trinásty K Park. To znamená, že sa tu celý deň skákalo, lozilo, posilňovalo, jazdilo na kolobežkách a zabrať dostal aj pingpongový stôl.

Pod dozorom viacnásobného majstra Slovenska, Európy aj sveta vo fitness, Michala Barbiera, si deti, ale aj ich rodičia, mohli priamo na mieste preveriť svoju kondičku. Profesionálni inštruktori zase predvádzali, ako skrotiť skateboard či kolobežku, a dobrými radami rozhodne nešetrili.

O zábavu sa postarali aj známi raperi
O zábavu sa postarali aj známi raperi / Zdroj: Kaufland

Samozrejme, hudobníci Vecko a Tono S alias Ultrazvuku nemohli na slávnostnom otváraní chýbať, ich hudobné spojenie rapu, hip hopu a funku ocenili staršie i mladšie ročníky. O skvelú sídliskovú atmosféru sa zase postaral DJ Pokyman zo skupiny Medial Banana. Dobrú náladu neskrýval ani primátor mesta, PaedDr. Karol Janas, PhD.

„Som nesmierne rád, že sme zabojovali a vyhrali K park pre naše mesto. O tento úspech sme sa pričinili spoločne. Mladším, starším, deťom a ich rodičom, učiteľom, žiakom, zamestnávateľom aj pracovníkom, všetkým ďakujem, že sme to dokázali. Verím, že naše deti a mládež budú K Park naplno využívať a svoj voľný čas tráviť zmysluplne,“ konštatoval.

Kaufland pri výstavbe ihriska spolupracoval s mestom, a tak je zvolená lokalita dobre dostupná pre peších aj MHD a mládež ju majú doslova pod oknami. Okrem športu K Park ponúka možnosť posedieť si na lavičkách či využívať trávnatú plochu na jesenný piknik s horúcim čajom a dobrou náladou, čo iste ocenia viacerí obyvatelia sídliska SNP.

Profesionáli predviedli svoje triky
Profesionáli predviedli svoje triky / Zdroj: Kaufland

Kde je K Park, tam nuda nehrozí

Naopak, decká si konečne prídu na svoje! V dobe, kedy je bežné tráviť hodiny a hodiny za počítačom či na sociálnych sieťach, zívajú klasické ihriská prázdnotou. Nie však tie K Parkové.

V špeciálne postavených športovo-oddychových areáloch je totiž všetko, čo môže osloviť zvedavú tínedžerovu dušu. Pingpongový stôl, streetballové ihrisko, workoutová konštrukcia, lezecká stena, ale aj špeciálne plochy na jazdu na skateboarde či kolobežke, a samozrejme kamoši.

Kaufland už druhý rok stavia K Parky po celom Slovensku, aby mladých odpútal od telefónov a priviedol ich k aktívnemu pohybu. Tento úspešný projekt získal záštitu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Ďalšie multifunkčné ihriská budú postupne pribúdať, viac informácií nájdete na www.kauflandpark.sk.

Vďaka K Parkom sa deti a mládež viac hýbu
Vďaka K Parkom sa deti a mládež viac hýbu / Zdroj: Kaufland

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM