Filip Chudý Rôzne

Obrovská jazva na srdci pre rodinu: Koronavírus zobral život babke, mame i dcére

Nielen Domaniža, Považskobystrkcý okres, ale už aj ľudia na celom Slovensku sa spájajú, aby pomohli rodine v neľahkej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská jazva na srdci pre rodinu: Koronavírus zobral život babke, mame i dcére
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Jednu rodinu z Domaniže postihlo veľké nešťastie, keď v priebehu niekoľkých týždňov zomreli kvôli koronavírusu babka, mama a dcéra. Informovala o tom obec na sociálnej sieti s tým, že najmladšia z nich Monika bola zároveň mamou troch detí vo veku 11, 10 a takmer troch rokov.

Boj s chorobou prehrali

„So svojím manželom Ivanom mali srdce na pravom mieste. Dve deti, chlapcov Riška a Majka si osvojili, dali im domov a nekonečnú lásku. Pred necelými tromi rokmi sa im narodila malá Ninka. Radosť a šťastie v rodine však vystriedal obrovský smútok. Žiaľ, v dobe pandémie sa nakazili nebezpečným koronavírusom,“ uviedla obec.

„Najskôr zomrela Monikina mama, neskôr babka. Ona sama niekoľko týždňov bojovala na covidovom oddelení považskobystrickej nemocnice, no svoj boj nakoniec prehrala,“ oznámili.

Zbierka

Ako ďalej uvádzajú, rodina sa ocitla v neľahkej situácii, preto sa rozhodli zriadiť dva účty, jeden je transparentný, kde sú darcovia zverejnení a druhý je pre tých, ktorí chcú prispieť anonymne. „Taktiež je možné osobne na obecnom úrade vložiť peniaze do pokladne alebo anonymne do zapečatenej urny. Na všetko bude dohliadať kontrolórka obce,“ doplnili.

V sobotu 27. marca popoludní, približne takmer presne po troch dňoch od zverejnenia výzvy, bolo na transparentnom účte vyzbieraných už viac ako 12-tisíc eur od množstva darcov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM