Filip Chudý Rôzne

Výborná správa pre deti aj rodičov: Školy v Považskej Bystrici sa OTVÁRAJÚ!

Čakanie považskobystrických rodičov na to, aby mohli poslať svoje malé deti do školy sa končí. Žiaci prvého stupňa sa vracajú do lavíc.

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa pre deti aj rodičov: Školy v Považskej Bystrici sa OTVÁRAJÚ!
40
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Viaceré základné školy v Považskej Bystrici už na svojich stránkach oznámili, že od pondelka 29. marca obnovujú prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého stupňa. Rovnako budú k dispozícii aj školské kluby detí a tiež jedálne.

V minulých týždňoch platilo odporúčanie o zavretých školách, ale niektoré považskobystrické školy boli aj tak otvorené. Od budúceho týždňa však bude okres Považská Bystrica na COVID automate už v treťom stupni varovania (bordová farba), keď opustí čiernu farbu.

Vyučovanie v prezenčnej forme bude podľa rozvrhu a pri dodržaní všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení. Podmienkou nástupu do školy je pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka (resp. udelená výnimka testovania). Test nesmie byť starší ako sedem dní. Žiaci sa netestujú. Škola bude v deň nástupu opäť vyžadovať čestné vyhlásenie od zákonných zástupcov.

Učiť sa bude od pondelka do stredy, keďže vo štvrtok 1. apríla začínajú veľkonočné prázdniny. Podrobné informácie poskytnú rodičom jednotlivé školy cez svoje komunikačné kanály.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM