Rôzne

Očakávaná rekonštrukcia spustená: Opraví sa cesta medzi Prečínom a Domanižou

Župa začala s rekonštrukciou takmer päťkilometrového úseku cesty II/517 medzi obcami Prečín a Domaniža.

Ilustračný obrázok k článku Očakávaná rekonštrukcia spustená: Opraví sa cesta medzi Prečínom a Domanižou
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) spustil piatu a šiestu etapu rekonštrukcie cesty II/517 medzi obcami Prečín a Domaniža v Považskobys­trickom okrese. Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Takmer päťkilometrový úsek zrekonštruuje spoločnosť Eurovia za viac ako 3,7 milióna eur. Projekt je financovaný z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Stavebné práce by mali trvať 145 dní.

„V miestach s nevyhovujúcim podložím a podkladovými vrstvami sa vozovka v celej hrúbke vybúra a zrealizuje sa nová vrátane konštrukcie. Na ostatných úsekoch prebehne výmena obrusnej a ložnej vrstvy vozovky s odfrézovaním existujúcich vrstiev. Na tomto úseku je taktiež šesť mostov a šesť priepustov, ktoré tiež zmodernizujeme,“ povedal za zhotoviteľa Miloš Farkaš.

Rekonštrukcia úseku medzi Prečínom a Domanižou je súčasťou modernizácie cesty II/517. Jej prvou etapou bola rekonštrukcia cesty v meste Považská Bystrica vrátane modernizácie cestného Orlovského mosta cez rieku Váh a inundačný kanál.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM