Filip Chudý Hádzaná Video

Ofenzívne predstavenie v Považskej: Čo trénera Straku potešilo a sklamalo? VIDEO

Už len dve stretnutia zostávajú Považskobystričanom odohrať v základnej časti, preto sa snažia ladiť formu na play-off, ale nie je to ľahké.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Hádzanári MŠK Považská Bystrica vyhrali v 20. kole Niké handball extraligy nad HKM Šaľa 36:32. Podľa slov trénera MŠK Václava Straku išlo o ďalší útočne ladený zápas. „Bolo v ňom veľa pekných ofenzívnych vecí, ale tiež technických chýb. A hlavne to bolo menej dôrazné v obrane, chýbala agresivita. Takto by nemala vyzerať obrana v domácom zápase,“ povedal.

Potešenie i sklamanie

Potešilo ho, ži si proti Šali rozšírili útočné možnosti. „Dobrú formu si udržali zo stredy Vallo a Sloboda. Trochu som však sklamaný z riešenia herných situácií od mladších hráčov. Zostavu som rotoval viac, aby dostali šancu, ale nie všetko sa im podarilo. Aj to však o tomu patrí a musia pracovať ďalej,“ zhodnotil.

Keďže sa už blíži koniec základnej časti, treba začať myslieť na rozhodujúcu časť sezóny. Podľa Straku je však v tomto období náročné časovať formu na play-off, ale budú sa o to snažiť v tréningoch. „Veríme, že už budeme vtedy v kompletnom zložení, aby sme sa zamerali na detaily a boli pripravení na play-off,“ doplnil.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Napravenie chute

Podľa Andreja Slobodu sa ťažšie v prvom polčase rozbiehali. „Robili sme chyby v obrane, dostali veľa gólov a zahodili niektoré vyložené šance. Dôležité je ale víťazstvo a dva body. Po prehre v Hlohovci nebola dobrá atmosféra, ale v stredu proti Novým Zámkom a teraz proti Šali sme si napravili chuť. Aktuálne sa ešte sústredíme na zápas v Modre, až potom sa budeme pripravovať na ďalšiu časť sezóny,“ pripojil.

Hosťujúci tréner Štefan Kelemen sa vyjadril, že do zápasu išli s malou dušičkou, keďže predtým zaznamenali nepríjemné prehry. „Ťažko sa mužstvo následne motivuje, ale prvých 25 minút sme hrali disciplinovane, čo na súpera platilo. V druhom polčase však rozhodla kondícia, keďže nás bolo menej. Chlapcov však chválim za bojovnosť i viaceré pekné útočné akcie, ktoré sa museli páčiť,“ dodal.

Športové správy

Sumár

MŠK Považská Bystrica – HKM Šaľa 36:32 (18:15)

MŠK: Janík, Vernarský, Dobroň – Plšek, Sloboda 6/1, Bystrický 4, Hozman 1, Maliar 1, Petrík 2, Jurák 6, Briatka 5, Štefina, Urík, Vallo 10, Kvaššay 1, Valášek
HKM: Cerovský, Sopka – Lužica 3, Demčák 4/1, Michniewicz 6, Bleho, Souček 6, Magdolen 4, Bogár 8, Lénart, Percze
Rozhodovali: Daňo – Sabol, vylúčení: 3 – 1, 7 m hody: 2/1 – 4/1, 350 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - HKM Šaľa 36:32 v 20. kole Niké handball extraligy
9
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM