Filip Chudý Rôzne

Papradňanský boľceň je ZRUŠENÝ! Nechcú deliť ľudí podľa COVID automatu

Top akcia v najväčšej obci okresu Považská Bystrica v roku 2021 nebude. Podľa organizátorov za to môžu nariadenia v COVID automate.

Ilustračný obrázok k článku Papradňanský boľceň je ZRUŠENÝ! Nechcú deliť ľudí podľa COVID automatu
41
Galéria
Zdroj: Obec Papradno

Populárna súťaž doma vyrobených traktorov Papradňanský boľceň je pre rok 2021 zrušená! „A to z dôvodu nariadení COVID automatu platného od 16. augusta,“ tak o tom informuje na svojej stránke obec Papradno, ktorá je hlavným organizátorom spoločne s Dobrovoľným hasičským zborom Papradno.

Akcie

Ak nerátame presunuté považskobystrické Dni mesta, je to prvá veľká letná akcia v okrese, ktorá sa zrušila.

Ostatné tradičné top akcie v okrese Považská Bystrica sa počas leta konali alebo je ohlásené ich konanie. Mestské slávnosti, ktoré inak bývajú v júni, sa majú konať (ak sa nič nezmení) naraz počas jedného septembrového víkendu spolu s Považskobys­trickým jarmokom a etapou cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Viac správ zo Slovenska

Nechcú deliť ľudí

DHZ Papradno na sociálnej sieti oznámilo, že hoci je okres stále v zelenej farbe, oni nechcú ľudí rozdeľovať na neočkovaných, očkovaných či otestovaných a ani prípadne od nich zbierať údaje na účasť. „Keďže nechceme návštevníkov takto rozdeľovať, rozhodli sme sa akciu zrušiť. A radšej ju zorganizujeme, keď nám v tom nebude nič brániť,“ uviedli.

Ak si organizátor zvolí v COVID automate „Základ“, čiže pustí všetkých bez otázok, môže tak v zelenom okrese urobiť v exteriéri len do kapacity 1 000 ľudí (500 ľudí v interiéri). Ak si zvolí „OTP“ (očkovaní, testovaní, prekonali chorobu), môže ich byť v exteriéri maximálne 5 000 (2 500 v inte­riéri). Jedine položka „Kompletne zaočkovaní“ je bez limitu. Na zatiaľ poslednom ročníku v roku 2019 bola na tomto podujatí ohlásená návšteva približne 8 000 ľudí.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM