Filip Chudý Rôzne

Peňaženku vyťahovať netreba: Do Považskej sa vracia obľúbená Zóna bez peňazí

Potrebujete dať veciam nový domov alebo nejaké získať? Populárna Zóna bez peňazí sa po vynútenej pauze opäť uskutoční v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Peňaženku vyťahovať netreba: Do Považskej sa vracia obľúbená Zóna bez peňazí
7
Galéria
Zdroj: Eva Čičkánová

Občianske združenie Cooltajner usporiada 5. júna vo svojich priestoroch v dome kultúry Zónu bez peňazí. Uskutoční sa v sobotu od 9.00 do 17.00 hod. pričom príjem vecí je naplánovaný do 12.00 hod. „Doniesť možno hlavne šatstvo, veci do domácnosti, veci na starostlivosť o detí, knihy, hračky a pod.,“ povedala Eva Čičkánová, líderka upcyklačných projektov Cooltajnera.

Najviac oblečenia

„Pôjde o klasickú Zónu bez peňazí, akú ľudia poznajú. Len sa budeme riadiť platnými opatreniami,“ povedala.

Ide o presunuté podujatie z novembra 2020, kedy sa pôvodne mal konať ďalší ročník tohto obľúbeného podujatia. „Ľudia si počas pandémie doma pretriedili veci, pričom nás začali oslovovať, že im je ich ľúto vyhodiť a radi by ich dali do Zóny bez peňazí,“ ozrejmila Čičkánová s tým, že najviac býva ženských vecí veľkosti S, ktoré sú vo veľmi zachovalom stave.

Viac správ zo Slovenska

Sociálny rozmer

Oblečenia býva podľa jej slov naozaj veľa, pričom v minulosti ním zaplnili všetky stoly. „Príjem vecí sme obmedzili do 12.00 hod. preto, lebo v minulosti nám ľudia doniesli veci krátko pred záverečnou, pričom tam už naozaj nebola veľká šanca, že by si ich niekto vybral. Ale vo výnimočných prípadoch, ak niekto nemôže predpoludním, môže to doniesť aj neskôr,“ doplnila členka organizačného tímu.

Veci, ktoré si nikto nevyberie, nekončia kdesi v odpade, ale poslúžia ďalej na dobrú vec. Spolupracujú totiž z OZ Eduterra, ktoré si ich zoberie. „Tí ich za nízke ceny, hovoríme o centoch, posunú ešte ďalej, pričom zo zisku kúpili naposledy interaktívnu tabuľu, ktorá slúži na výučbu detí zo sociálne vylúčených komunít,“ dodala Čičkánová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM