Filip Chudý Rôzne

Počas leta len kúpalisko: Plaváreň v Považskej totiž zatvorili

Považskobystrické športoviská spravujú MŠK. Tie informovali, že krytá plaváreň bude počas prázdnin zatvorená. Kedy ju opäť otvoria?

Ilustračný obrázok k článku Počas leta len kúpalisko: Plaváreň v Považskej totiž zatvorili
Zdroj: TASR

Mestské športové kluby (MŠK) Považská Bystrica, ktoré spravujú hlavné športoviská v našom meste, na svojej stránke zverejnili oznam, že krytá plaváreň v našom meste je zatvorená od nedele 30. júna, pričom predpokladaný termín jej otvorenia je v septembri 2019. Potvrdil nám to aj riaditeľ MŠK Ľubomír Kubovič.

„Plaváreň opätovne otvoríme zhruba v polovici septembra. Teraz totiž máme otvorené letné kúpalisko, pričom na ňom aj máme všetkých našich ľudí. Keď bude nepriaznivé počasie, pracovníkov presunieme na krytú plaváreň, kde začnú robiť prvé nevyhnutné opravy. Vykonajú sa tiež revízie a kontroly,“ povedal Kubovič.

Koncom leta 2017 na považskobystrickej krytej plavárni začali prebiehať rekonštrukčné práce, keďže počas revízií zistili na nej havarijný stav zapríčinený priesakmi vody. To vtedy spôsobilo, že plaváreň sa po letnej prestávke otvorila až na konci októbra. Podobné väčšie opravy by sa však teraz robiť nemali. „Budú sa robiť iba nevyhnutné práce, ktoré treba každoročne vykonať, aby plaváreň mohla byť funkčná,“ doplnil riaditeľ MŠK.

Počas letných prázdnin teda naša plaváreň otvorené nebude, náhradou pre Považskobystričanov je letné kúpalisko. To by malo byť podľa slov Kuboviča otvorené každý deň, výnimkou budú len dni so škaredým počasím. Sezóna na ňom by sa mohla natiahnuť do nedele 1. septembra.

Zároveň MŠK na svoje stránke informovali, že počas júla a augusta budú otváracie hodiny na kúpalisku každý deň od 10:00 do 19:00 hod. „Všetko sa však odvíja od počasia. Poviem príklad, keď bude nejaké ráno škaredé počasie, tak by sa neotváralo o 10:00, ale podľa vývoja počasia v danom dni možno o 12:00,“ doplnil Kubovič.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Kúpalisko sa tento rok otvorilo počas druhého júnového víkendu.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM