Rôzne

Pocta pre známu Považskobystričanku: Je nominovaná na Slovenku roka, FOTO

Na Slovenku roka je v 11. ročníku ankety nominovaných 28 úspešných žien. Medzi nimi aj jedna z Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre známu Považskobystričanku: Je nominovaná na Slovenku roka, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Jedenásty ročník čitateľskej ankety Slovenka roka pozná mená svojich nominantiek. Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS a Slovenským národným divadlom (SND) predstavili v pondelok 28.januára 28 úspešných Sloveniek nominovaných na titul Slovenka roka 2019. Nová desaťročnica ankety prináša niekoľko noviniek. Jednou z nich je počet kategórií, ktorý bude tento rok deväť – biznis a manažment, umenie a kultúra, médiá a komunikácia, veda a výskum, vzdelávanie, podpora mladých talentov, zdravotníctvo, šport a charita. Okrem toho nominačná komisia aj tento rok udelí titul Absolútna Slovenka roka a Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko.

Medzi nomináciami nájdeme aj zastúpenie z Považskej Bystrice. V kategórii vzdelávanie je nominovaná riaditeľka Gymnázia v Považskej Bys­trici Mária Vydrová.

Spolu s ňou sú v tejto kategórii nominované aj riaditeľka Strednej zdravotníckej školy v Trnave Valburga Lobotková, učiteľka Základnej školy (ZŠ) v Muránskej Dlhej Lúke Monika Podolinská a riaditeľka ZŠ Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici Zuzana Sedláčeková.

„Máme za sebou desať rokov, v ich priebehu sme predstavili 259 dám, ktoré niečo znamenali v našom živote ekonomickom, spoločenskom, kultúrnom, zdravotníckom, atď. Hlavnou myšlienkou ankety bolo motivovať ostatné ženy na príkladoch príbehov odprezentovaných žien,“ uviedla na tlačovej konferencii autorka projektu Mária Reháková s tým, že tento rok anketa predstaví 28 dám plus jednu mimoriadnu Slovenku: „Tá 29. bude predstavená na galavečere.“

O víťazkách v jednotlivých kategóriách rozhodnú čitatelia týždenníka Slovenka spoločne s divákmi a poslucháčmi RTVS formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania na webe slovenkaroka.sk. Hlasovanie sa začne 29. januára a ukončí sa 3. mája.

Mená víťaziek sa verejnosť dozvie 5. mája počas galavečera, ktorý sa uskutoční v novej budove SND v Bratislave a v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Finálový večer bude patriť nielen nominovaným úspešným Slovenkám, ale aj bohatému kultúrnemu programu. Večerom bude sprevádzať dvojica Janette Štefánková a Ľubomír Bajaník. Záštitu nad 11. ročníkom ankety prevzal prezident SR Andrej Kiska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Tlačovka k nomináciám na Slovenku roka: Pocty sa dočkala aj Mária Vydrová
5
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM