Filip Chudý Krimi

Polícia o mimoriadne tragickej nehode pri Považskej: Takto sa to odohralo, FOTO

Pri dopravnej nehode, podľa policajnej správy, neďaleko nášho mesta zahynuli dvaja ľudia a viacero osôb utrpelo rôzne zranenia. Čo o nej prezradili muži zákona?

Ilustračný obrázok k článku Polícia o mimoriadne tragickej nehode pri Považskej: Takto sa to odohralo, FOTO
7
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Na diaľnici D1 v k.ú. Beluša (v smere jazdy od Považskej Bystrice na Bratislavu) došlo v nedeľu 11. marca krátko po 20:00 k tragédii. Pri dopravnej nehode vyhasli dva ľudské životy a sedem osôb sa zranilo, o čom sme vás už informovali. K nehode sa prostredníctvom hovorkyne Eleny Antalovej vyjadrilo aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne.

„Podľa doterajších zistení k dopravnej nehode došlo tak, že 21-ročný Roman z Vranova nad Topľou jazdil na dodávke Mercedes Vito. Nesprávnou technikou jazdy prešiel s vozidlom vpravo mimo jazdný pruh a pravým bokom svojho vozidla narazil do kovových zvodidiel. V dôsledku zrážky so zvodidlami sa poškodili obe pravé kolesá. Vozidlo sa stalo neovládateľné a prešlo oblúkom vľavo cez oba jazdné pruhy a zastavilo sa stredovej betónovej bariére. Tým vozidlo Mercedes vytvorilo náhlu cestnú prekážku vozidlám, ktoré jazdili za ním,“ opísala Antalová.

Ako ďalej uviedla, vozidlo BMW 330 narazilo do Mercedesu a riadil ho 26-ročný Martin z Púchova. „V dôsledku zrážky sa vozidlo BMW stalo neovládateľné, narazilo do stredových zvodidiel a ostalo stáť niekoľko desiatok metrov od miesta zrážky. Do Mercedesu ešte narazilo osobné motorové vozidlo VW Passat, ktoré riadil 59-ročný Xavér z Námestova, ktorého vodič taktiež nestihol úplne zabrániť zrážke s dodávkou,“ povedala krajská policajná hovorkyňa.

Vo vozidle Mercedes sa podľa jej slov viezlo celkom sedem osôb. „Dvaja muži, spolujazdci z dodávky po dopravnej nehode zahynuli na mieste. A to 42-ročný Miroslav a 26-ročný Peter (obaja z okr. Vranov nad Topľou). 46-ročný Ladislav a 50-ročný Milan utrpeli ťažké zranenie. Dvaja muži z dodávky sa zranili ľahko a jeden (vodič) neutrpel žiadne zranenie. Vo vozidle BMW sa ťažko zranila 48-ročná spolujazdkyňa. Tri osoby z BMW vrátane vodiča sa zranili ľahko,“ doplnila Antalová s tým, že vo vozidle VW Passat sa nezranil nikto, dychová skúška u všetkých zúčastnených vodičov bola negatívna a na vozidlách a zvodidlách vznikla škoda predbežne vyčíslená na asi 10 000 €.

Na miesto dopravnej nehody bol prizvaný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie a ublíženie na zdraví. Dopravu počas dokumentovanie tejto tragickej dopravnej nehody riadili policajti a premávka na diaľnici bola obmedzená do 2:00. Príčina a miera zavinenia tejto dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Tragická nehoda blízko Považskej si vyžiadala dve obete: Pozrite zábery polície
7
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM