Filip Chudý Hádzaná Video

Považská postúpila do semifinále bez zranených opôr, ale so skvelým Dobroňom a novou posilou, VIDEO

V pohárovom štvrťfinále sa odohrala jednoznačná záležitosť v prospech Považskej Bystrice. Vyrovnať sa však musí s nepríjemnými stratami.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Prvým súťažným zápasom roka 2022 bolo pre hádzanárov Považskej Bystrice štvrťfinále Slovenského pohára, v ktorom nedali šancu oslabeným Bojniciam (41:22) a postúpili tak do semifinále. Oslabení však boli aj hráči MŠK, keďže pre zranenia im vypadli Marián Gardian a Ladislav Kovačin. Brankársku oporu Považanov čaká dlhšia pauza a v tejto sezóne si už zrejme nezahrá, preto klub angažoval skúseného 27-ročného brankára Mateja Vernarského.

Nepríjemnosť

„Je to nepríjemnosť, s ktorou sa musíme vyrovnať. Gardian by nemal chýbať až tak dlho. Veríme, že dovtedy ho dokážeme nahradiť, ako na jeseň Juráka. Strata Kovačina je citeľná, ale odkedy sa to stalo, Dobroň aj Janík veľmi dobre pracujú na tréningoch, pričom teraz Dobroň podal veľmi dobrý výkon. Získali sme navyše aj Vernarského, ktorý nám pomôže, ale keďže dlhšie nechytal, musí sa do toho dostať,“ povedal tréner MŠK Václav Straka s tým, že v Kovačinovom prípade nechcú návrat uponáhlať, skôr budú pozerať na to, aby sa poriadne vyliečil a mohol byť oporou ešte dlhé roky.

Duel s Bojnicami bol podľa trénera dobrou príležitosťou sa dostať do formy. „Môžeme byť spokojní, hráči pracovali s dobrou energiou. Snažili sme sa zlepšiť veci, na ktorých sme pracovali už počas prípravy,“ vyjadril sa s tým, že teraz sa budú zodpovedne pripravovať na domáci zápas s Prešovom (5. februára o 18.00 hod.), v ktorom chcú zabojovať o víťazstvo.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Tešil sa na súperov

Šance po zranení Kovačina sa hneď od prvých minút chytil Michal Dobroň, ktorý predviedol viacero výborných zákrokov. „Chýbali nám dôležití hráči, ktorých musíme nahradiť. Vyskúšali sme si niektoré veci, ktoré sa nedajú urobiť na tréningu, takže z toho pohľadu to bol veľmi dobrý duel,“ konštatoval s tým, že im to poslúžilo ako príprava na Prešov, keďže počas zimnej prestávky odohrali málo zápasov.

„Videli sme nejaké video, navyše hráčov súpera veľmi dobré poznám, s viacerými som hrával v Martine, preto som sa na nich tešil. Dobre zachytal aj Matej Vernarský, čo je veľmi dobrý chalan, poznáme sa a funguje nám to, čo je dôležité,“ zhodnotil svoj dobrý výkon a atmosféru medzi v pozmenenom brankárskom kolektíve.

Športové správy

Hosťujúci tréner Tomáš Mažár uviedol, že mu vypadla pre zdravotné problémy polovica kádra, ale prišli odohrať pohárový zápas aspoň v minimálnom počte hráčov, pričom to brali ako prípravu. „Vypadli nám z programu prípravné stretnutia kvôli covidu, takže toto bol pre nás dobrý tréning. Chalani bojovali, ale Považská Bystrica proste využila šírku kádra, hrala rýchlo a zaslúžene vyhrala,“ pripojil.

Sumár

MŠK Považská Bystrica – HK Kúpele Bojnice 41:22 (24:13)
MŠK: Janík, Vernarský, Dobroň – Plšek, Sloboda 4, Bystrický 6, Hozman 7, Maliar 2, Petrík 2, Jurák, M. Briatka 3/3, Štefina 1, Urík 1, Vallo 5, Kvaššay 4, Žilinčík 6
HK: Szabó, Kamien – J. Briatka 2, Firit, Ďurajka 8, Šimko, L. Briatka 2, Smetánka, Buvala 6, Páleš 4
Rozhodovali: Papaj – Nagy, vylúčení: 4 –4, 7 m hody: 3/3 – 2/0, 100 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - HK Bojnice 41:22 vo štvrťfinále Slovenského pohára
13
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM