Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Považská, pozor! Nový SEMAFOR spustený, zelenú dostanete týmto spôsobom, FOTO

Treba si zvyknúť na zmenu v doprave. Na Štefánikovej ulici v Považskej Bystrici uviedli do prevádzky nový semafor.

Ilustračný obrázok k článku Považská, pozor! Nový SEMAFOR spustený, zelenú dostanete týmto spôsobom, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici informoval, že na ceste II/517 na Ulici M. R. Štefánika pri základnej umeleckej škole je uvedená do prevádzky svetelná signalizácia nachádzajúca sa na priechode pre chodcov.

Tlačidlo na zelenú

Ako ďalej uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková, uvedená svetelná signalizácia bola realizovaná za účelom zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, zabezpečenia plynulejšieho prejazdu mestom v smere od Rajca na Orlovský most. „V neposlednom rade prispeje k zvýšeniu bezpečnosti chodcov prechádzajúcich cez priechod pre chodcov,“ doplnila.

Svetelná signalizácia je na znamenie, takže chodec, ktorý chce cez priechod prejsť, musí stlačiť tlačidlo umiestnené na stĺpoch.

„Tieto semafory budú fungovať natrvalo, boli spustené za účelom zlepšenia situácie na priechode pre chodcov v blízkosti hlavnej križovatky. Sú zosynchronizované so spomínanou križovatkou a v noci sa automaticky vypínajú s touto križovatkou,“ pripojila Adámiková.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Dávajte pozor!

Pokiaľ sa tlačidlo nestlačí, zelená nenaskočí. Po stlačení si musia chodci na zelenú počkať, pričom čas závisí od toho, či je aktuálne na hlavnej svetelnej križovatke „zelená vlna“ v tomto smere, keďže autá budú mať prednosť. Ak áno, bude to trvať dlhšie, ak nie, zelenú môžete mať do piatich sekúnd.

Keďže ide o dopravnú zmenu, polícia priamo na mieste dohliada na bezpečnosť a vysvetľuje, že na zelenú treba stlačiť tlačidlo, keďže značná časť ľudí si to nevšimne. No aj tak sa počas našej návštevy našli šoféri, čo zastavili len tak-tak, resp. viacero chodcov si vykračovalo na červenú. Dávajte si na tomto mieste teda zvýšený pozor, dokým Považská Bystrica nedostane do krvi, že začal fungovať nový semafor.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzerá na mieste a tieto tlačidlá na stĺpoch treba stlačiť.

FOTO: Spustili nový semafor v Považskej, na zelenú treba stlačiť tlačidlo
6
Galéria

Správy z Považia

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM