Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania zahodili rúška: O ktoré obchody bol najväčší záujem? FOTO

Uvoľňovanie pandemických opatrení sa dotklo aj Považskej Bystrice. Vyrazili sme do centra mesta, kde to po dlhej dobe žilo o niečo viac.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania zahodili rúška: O ktoré obchody bol najväčší záujem? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 19. apríla sa Slovensko na COVID automate ocitlo v bordovej farbe, pričom rovnakú má aj okres Považská Bystrica. To spôsobilo, že prišlo k uvoľňovaniu opatrení. Umožnila sa návšteva maloobchodných predajní a prevádzok. Vyžaduje sa však negatívny test, v našom okrese maximálne sedemdňový.

Ľudia bez rúšok

Upravili sa aj pravidlá nosenia rúšok a respirátorov. Vonku nemusíte mať rúško, ak ste od ostatných osôb, s ktorými nežijete v spoločnej domácnosti, vzdialení viac ako päť metrov. To hneď využili viacerí Považskobystri­čania, preto ste mohli vidieť v meste konečne aj tváre ľudí, nie iba maskovaných obyvateľov.

V centre mesta si pekné jarné počasie užívali desiatky ľudí. Mládež sa preháňala na kolobežkách, či trávila čas na detskom ihrisku. Dospelí využívali lavičky na oddych alebo rozhovor s priateľmi.

Textil a mobily

Najväčší záujem bol však o predajne. Najdlhšie zástupy ľudí sa tvorili pred textilnými obchodmi a tiež pred pobočkami mobilných operátorov.

Viac o uvoľňovaní opatrení

Záujem bol však aj o iné prevádzky, ako papiernictvá, kníhkupectvá, domáce potreby a pod. Zákazníci však boli ohľaduplní a dodržiavali opatrenia o počte osôb v predajni, preto aj zodpovedne čakali pred dverami. Už tam si zároveň nasadili respirátory. Plné boli aj parkoviská pred obchodnými centrami, čo signalizovalo jasný záujem ľudí o otvorené predajne.

Oslovení Považskobystričania sa zhodli v tom, že každá otvorená prevádzka sa im zíde, pričom hlavne po takej dlhej pauze ich potrebujú a navštívia. No veľmi radi by čoskoro privítali aj otvorenie reštauračných zariadení, aby si mohli začať užívať život aj inak ako nákupmi.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si, ako to vyzeralo v centre Považskej Bystrice.

FOTO z centra Považskej Bystrice po uvoľnení pandemických opatrení
15
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM