Filip Chudý Rôzne

Považskobystrický mestský úrad vydal nové zákazy a nariadenia: Zrušia aj sobáše?

Po nových prípadoch koronavírusu na Mestskom úrade v Považskej Bystrici zvýšili aj počet opatrení, ktoré mesto zaviedlo.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický mestský úrad vydal nové zákazy a nariadenia: Zrušia aj sobáše?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestský úrad (MsÚ) v Považskej Bystrici vydal v súvislosti s aktuálnou situáciou oznámenie o obmedzení svojej prevádzky. Dôvodom je opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z 30. septembra 2020 a následné pozitívne prípady ochorenia COVID – 19 na MsÚ v Považskej Bystrici (potvrdení boli už primátor Karol Janas a viceprimátor Ján Panák). Informovalo o tom mesto na svojej stránke.

Obmedzenie prevádzky

Mestský úrad bude pre verejnosť otvorený v obmedzenom režime – len podateľňa mestského úradu. „MsÚ prosí verejnosť, aby osobne prichádzala na úrad len v nevyhnutných prípadoch (napr. z dôvodu vybavovania úmrtných listov…), inak je možné vybaviť si nutné záležitosti prostredníctvom elektronickej pošty alebo telefonicky,“ ozrejmili.

Vstúpiť a pohybovať sa v priestoroch mestského úradu je dovolené len osobám s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka). „Pri vstupe do priestorov MsÚ je osoba povinná dezinfikovať si ruky. V priestoroch úradu sú osoby stojace v rade povinné dodržiavať dvojmetrové odstupy, to neplatí pre osoby žijúce v spoločnej domácnosti,“ vysvetľuje mesto.

Zákazy a odporúčania

V prípade, že sa u niekoho prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia (napr. horúčka, kašeľ, nádcha, sťažené dýchanie), je osoba povinná zostať v domácej izolácii. „Ak sa prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia, je potrebné telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a opustiť pracovisko,“ pripojili s tým, že platí zákaz podávania rúk.

Považskobystričanom radnica odporúča, aby si so sebou na úrad priniesli svoje písacie potreby, aby sa v čo najväčšej miere eliminoval opakovaný kontakt občanov s tými istými písacími potrebami.

Otázne sobáše

Mesto zároveň oznámilo, že až do odvolania sa rušia slávnostné obrady na MsÚ – vítanie detí do života.

Sobáše a ďalšia prevádzka mestského úradu bude operatívne upravovaná v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie, a to po konzultáciách s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici, dodalo mesto.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM