Rôzne

Prečo je centrum Považskej bez fontán? Dátum, kedy majú spustiť hlavnú, FOTO

Hoci je leto v plnom prúde, dve z troch fontán v Považskej Bystrici stále nefungujú. Jedna by však čoskoro mala.

Ilustračný obrázok k článku Prečo je centrum Považskej bez fontán? Dátum, kedy majú spustiť hlavnú, FOTO
10
Galéria

Kým v minulosti boli Považskobystričania naučení na to, že fontány fungovali už na jar, napr. minulý rok tá pred mestským úradom slúžila verejnosti už pred veľkonočnými prázdninami, tento rok je tomu inak. Spomínaná fontána je síce spustená niekoľko týždňov, ale na ostatné čakáme, hoci sme už takmer v polovici letných prázdnin a obyvatelia by ich konečne radi počas teplých dní využili.

Na konci júla

Mesto na svojom facebooku oznámilo, že „radnica tento rok pristúpila k výmene starého kameňa fontány pri kine Mier. Ten postupne začal opadávať a jeho výmena bola z hľadiska bezpečnosti ľudí, ale aj plnenia estetickej funkcie tohto oddychového priestoru, nevyhnutná. Práce na výmene kameňa budú ukončené tento týždeň.“

Ako ďalej uviedli, zároveň bude vyspravené aj dno bazéna fontány a pribudne aj nový náter. „Od budúceho pondelka (27. júla, pozn.) sa začne napúšťať voda a tak bude oddychová zóna pri kine Mier opäť plnohodnotne plniť svoju funkciu,“ doplnili. Len doplníme, že minulý rok bol začiatok jej spustenia stanovený na 1. mája, teraz teda takmer o tri mesiace neskôr.

Nejasný osud

Mestu sme zaslali otázky nielen na túto fontánu, ale aj tú pri okresnom úrade. Čo však s ňou bude, to je nejasné, keďže odpoveď neprišla. Spustená však nebola ani v stredu 22. júla.

V minulých dňoch však aspoň fungovali prašné brány.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto aktuálne vyzerajú nefunkčné fontány.

FOTO: Dve fontány v centre Považskej nefungujú, pri kine Mier menili jej kameň
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM