Filip Chudý Šport Iné športy

Prekvapenie turnaja: Skvelá tímová chémia pomohla Monike Uríkovej k titulu, FOTO

Stolná tenistka z Považskej Bystrice Monika Uríková spolu s partnerkou Monikou Marouskovou šokovali na národnom šampionáte.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie turnaja: Skvelá tímová chémia pomohla Monike Uríkovej k titulu, FOTO
Zdroj: Slovenský stolnotenisový zväz

Tatiana Kukuľková a Alexander Valuch sa stali majstrami Slovenska v stolnom tenise vo dvojhrách. Vo štvorhre mužov si vybojovali titul Jakub a Matúš Zelinkovci. Medzi ženami sa z trofeje tešila Monika Uríková s Monikou Marouskovou.

Viac správ zo Slovenska

Zlomový moment

Triumf 22-ročnej Považskobystričanky Uríkovej spolu s Trenčiankou Marouskovou bol prekvapením turnaja, keďže boli až siedme nasadené.

Vo štvrťfinále porazili favoritky Emu Labošovú so Simonou Horváthovou, ktoré ako tretie nasadené obhajovali titul. „V piatom sete sme prehrávali už 3:8, ale dokázali sme to otočiť a vyhrať 11:8,“ opísala zrejme zlomový moment turnaja Uríková.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Krajší a vzácnejší

V semifinále triumfovali tiež 3:2 na sety, rovnako ako vo finále, kde si poradili s duom Eva Jurková, Dáša Šinkarová 3:2. „Vo finále boli favoritky, ale spojili sme s Monikou Marouskovou sily a dosiahli nečakaný výsledok, ktorý bol o to krajší a vzácnejší. Verím, že o rok sa nám to podarí znova,“ doplnila Uríková, ktorá tak dosiahla jeden zo svojich najväčších úspechov.

Odchovankyňa považskobystrického stolného tenisu, ktorá aktuálne pôsobí v klube STO Valča, sa v dvojhre žien dostala do osemfinále. Rovnaký výsledok sa v tejto kategórii podaril aj Anete Wallenfelsovej z TTC Považská Bystrica.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Okamihy Moniky Uríkovej na šampionáte.

FOTO: Považskobystričanka Monika Uríková je majsterkou Slovenska vo štvorhre
6
Galéria

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM